Langemark 2017-12-03

Last modified date

Langemark is de op één na minst verre verplaatsing en moest dus zo goed als een thuiswedstrijd worden. Woensdag had ik het parcours al eens gaan verkennen en het lag me wel. Veel korte bochtjes waar de snelheid er volledig uit gaat. Daar kan ik meestal weer wat inhalen op renners die me in de lange snelle of lastige stroken waren voorbijgegaan.
Eerlijk gezegd had ik het vandaag in de korte bochten ook af en wel wat moeilijk, al motiveert het wel dat ik andere renners kan inhalen in de kortste & smalste bochten. 🙂

Op het modderige deel van het parcours had ik al snel door dat ik door te lopen eigenlijk even snel ging als de rest die probeerde te rijden en zo hield ik mijn fiets ook wat properder.

Even reed ik 11de en toen liep het mis… Na 3 ronden heb ik toch mijn goeie maar vuile fiets gewisseld voor een ‘bruikleenfiets’ waarvan het schakelmateriaal helaas niet in orde was. De eerste halve ronde schoot ik na elke bocht door om de pion uiteindelijk helemaal kapot te trappen. Uiteindelijk heb ik iets meer dan een halve ronde moeten lopen waarvan een groot deel waar dat niet erg gunstig is.

Er zat vandaag zeker en vast meer in. Misschien net geen top 10 plaats, maar ik kwam vandaag verdomd dicht van mijn doel. Een 11de plaats had vandaag moeten lukken, maar het mocht niet zijn.
Met 13 Fransen, 5 Britten en een Canadees was het (slag)veld nabij Pilkem Ridge vandaag weer eens héél internationaal gekleurd 🙂

Volgende afspraak: Houthulst op 23 december, maar eerst nog de Warmathon in Brugge op 21 december.

 

 

 

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Geef een reactie