Blauwe plekken

Last modified date

Ik kan zonder pijn volledig strekken en plooien tot net geen 90° (mag ook niet verder). Het herstel van de knie lijkt dus voortreffelijk te verlopen.
De Ibuprofen neem ik sinds dinsdag (een week na de operatie) niet meer. Die lagen toch wel op de maag. De paracetamol was ik vorige week al gestopt. Ik neem enkel nog een ‘bloedverdunner’ (Acetylsalicylzuur) om bloedklonters te voorkomen. Lig toch abnormaal meer stil.
Waar ik momenteel last van heb: de jeuk aan de genaaide wonden, de verplichte rust en pijnlijke spieren.

Aan de achterkant van mijn knie, langs waar een vkb-wannabe-pees werd geoogst, zit al enkele dagen een mega blauwe plek.
Die lijkt een beetje te zakken wat een pijnlijke kuitspier veroorzaakt.

Vooral de verplichte rust wordt lastig. Ik mag niet steunen op mijn linkerknie en heb dinsdag te horen gekregen van dr. Hardeman dat de 3 weken krukkengang idealiter er eigenlijk 6 zouden zijn. Dr. Feys (die me opereerde) hield het op 3 weken.
Uit ervaring weten ze dat de meeste mensen het niet langer dan +- 3 weken volhouden, vandaar die termijn. Voor een volledig herstel van de meniscus zou 6 weken echter beter zijn…?

Met krukken lopen is lastig, omdat ik daarmee mijn polsen, schouders en rechterbeen wat extra belast. Enerzijds goed om daar wat spieren bij te kweken 😀 Anderzijds vergt alles wat ik doe, behalve in de zetel liggen, extra energie. Mij wassen en kleren aandoen is plots niet meer zo vanzelfsprekend.

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Geef een reactie