Bye bye conditie

Last modified date

Vijf weken na de operatie is het einde van de krukkenloop in zicht. De afgelopen week heb ik echter al één kruk aan de kant gezet en zou af en toe al eens een stap durven zetten zonder kruk. Verder is er eigenlijk weinig veranderd sinds vorige week.

Behalve dan de conditie. In 2019 had ik naar mijn gevoel een stap vooruit gezet in de conditie. 10 jaar inactiviteit verandert een lichaam en dat had ik na 3 jaar trainen grotendeels opnieuw gecompenseerd. In 2019 volgde ik een strikt trainingsschema en voelde me elke week beter en beter worden met als hoogtepunt de avondcross in Vichte. De val in Eke trok een streep onder het seizoen met grote gevolgen voor de fysiek. De abrupte omschakeling tussen de bijna dagelijkse trainingsprikkels oftewel minstens 6u trainen per week naar 6 weken lang vooral zetelliggen is toch groot.

Ik lig 500 km achter op schema. Uiteindelijk valt dat nog wel mee. In tegenstelling tot vorig jaar, waar mijn trainingsintensiviteit het grootst in mei & juni zal dat nu verschuiven naar augustus & september. Wie weet geeft dat een nog beter resultaat 🙂

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: