Wat met de hittegolf?

Last modified date

Vandaag regent het. Gelukkig! Want ik kan écht niet tegen de warmte.
Na de 190km lange rit van KOTK deed ik 2 weken later solo een ritje van 167km: een zalige duurtraining naar Duinkerke en terug via de Heuvellandse heuveltoppen. Dat was nog maar een voorbereiding op de 140km op de fietsmarathon van Reningelst. Het nipte verlies had een wrange nasmaak (niet echt hoor ;)).

Het idee was om dan een paar weken te rusten en er dan tijdens de vakantie hard in te vliegen. Die Franse heuvels zouden een ideale setting zijn om de loopbenen op punt te zetten.
Helaas besliste een omgeslagen voet tijdens mijn eerste vakantieloop er anders over. Drie dagen lang kon ik er amper op staan en het duurde een week vooraleer ik er weer wat kon op lopen. Nu 3 weken later heb ik er nog steeds last van, maar stil blijven zitten is ook niet goed voor een goed herstel hé 🙂 Ik wil dus echt wel hard gaan, maar in die hitte kan dat ook niet gezond zijn.

Feit is dat mijn fitness dus op een historisch laagtepunt staat. Tijd voor wat planning!
Daarom loop ik op 30 september “Dwars door Mechelen”, in een T-shirt van Unit-T.
De week ervoor rijd ik de 180km van de Great War Remberance Cyclo. Voor een keertje dat een prachtige cyclo in Ieper start hé 🙂
6 oktober staat ook een MTB tocht (De Ronde van Vlaanderen offroad) op het programma, maar da’s afhankelijk van de LRC kalender.

Helaas begint het materiaal ook weer zijn tanden te tonen. De brackets kraken en de wielen spokken, een dure hobby…

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Geef een reactie