Madeleine & Chaussy

Last modified date

De col de la Madeleine heb ik vandaag enkele keren bevloekt. But what was I thinking? Een rit van meer dan 100 km in de Alpen… dat is niet evident. Het plan was om de Madeleine over te fietsen vanuit het Noorden. Vervolgens de zuidkant af te dalen tot in La Chambre en dan de prachtige le Col du Chaussy te temmen. Vervolgens weer af te dalen tot La Chambre om de Madeleine voor een 2de keer vanuit het Zuiden te beklimmen.

Tijdens de eerste afdaling had ik al besloten om dat plan te laten varen, maar wou wel persé de Chaussy doen! Sowieso moet ik dan een 2de keer de Madeleine over 😅 Even Google Maps erbij genomen en de kortste weg gezocht van du Chaussy naar la Madeleine en huppa! Een gravelcol! La Grolie 1800m. Recht van du Chaussy tot 2.5 km van de top van la Madeleine. Dat ik die niet eerder had gezien?

Het was een zalige rit, maar lastig…. zéér lastig. Na 4u kreeg ik geen reep meer binnen. Ik was gewoon leeg en de maag weigerde nog te werken. De 3 gels die ik bewaarde voor de laatste beklimming ben ik al eerder moeten gaan aanspreken. Onderweg zelfs nog een dazenbeet gevangen in mijn rechterbovenarm, stom beest.

De laatste afdaling van la Madeleine maakte alles goed. Een snelle afdaling met niet al te veel scherpe bochten waar je dus goed gas kan geven. Als zelfs ik al 79 km/u haal op een afdaling die ik niet ken…

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: