Rochers Blancs

Last modified date

Een KOM op het traject Petit Cœur – Rochers Blancs… met andere woorden: nooit eerder was iemand op dit traject sneller dan mij.
Een traject van 25 km met 1751 hoogtemeters en stijgingspercentages tot 20 %. Ik deed er 3 uur en 13 minuten over (inclusief enkele drink- en eetpauzes). Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat ik de enige ben die dit traject ooit al uploadde op Strava, maar aangezien de laatste 5 km eigenlijk zo goed als ondoenbaar zijn met de fiets… is de kans er wel dat niemand dit exacte traject voor deed.

Het doel was eigenlijk de col des Tufs Blancs die nog enkele kilometers verder lag, maar dat is niet gelukt. Het pad werd te slecht en ik zat er eigenlijk een beetje door… 
Ik kreeg geen vast voedsel meer binnen, het was er boven niet zo heel warm, en ik verwachtte nog een lastige afdaling.

Klimmen op zo’n bergpad is heel erg leuk, de afdaling helemaal niet. Je moet constant remmen en oppassen van grote stenen die maar al te graag je banden aan flarden willen scheuren.

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Geef een reactie