Bye bye brace

litteken na 6 weken

Dinsdag 4 februari was het eindelijk zo ver. De afspraak was om 09u30. Pas om 10u45 kon ik weer huiswaarts vertrekken. De effectieve consultatie duurde echter minder dan een minuut. 😡
Nuja, veel moest er niet gecontroleerd worden. Dr. Feys gaf officieel groen licht om krukken aan de kant te laten. Ook de brace laat ik voortaan beter zo veel mogelijk uit. De brace moet ik voorlopig enkel nog maar aan als er een vergroot risico op misstappen of vallen is (ijs, oneffen oppervlaktes, …)

Zonder de ondersteuning van de brace ervaar ik meer pijn dan in de afgelopen 6 weken. Zo nam ik gisteren een trap. Naar boven lukte behoorlijk dankzij de steun van de leuning. De zes verdiepingen naar beneden waren pijnlijker. Bij elke stap moest ik op mijn tanden bijten van de pijn achter de knieschijf.

Woensdag was de kine ook weer iets intensiever. Na het loswerken van de knie mocht ik voor de eerste keer op een zittende crosstrainer. Tien minuutjes, met een trapfrequentie van 60 à 80 steps per minuut. ‘s Avonds zat mijn knie wel iets dikker dan anders.

Vandaag haalde ik al vlotjes 100 steps per minuut. 🤩

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Geef een reactie