Col du Tra

Volgens de planning had ik vandaag La Plagne moeten doen, maar dat zag ik niet zitten. De wegen naar de skistations worden momenteel druk bereden door camionetten en vrachtwagens. De kans dat de offroad doorsteek naar Champigny lukte zag ik gisteren in het passeren ook al slinken tot nihil. Mijn 36mm banden hebben toch wat te weinig luchtgehalte om zorgeloos op een rotsachtige ondergrond naar beneden te knallen.

En aangezien ik eerder al merkte dat mijn remblokken hun beste tijd hebben gehad, ben ik ‘s morgens eerst nog langs een fietsenwinkel gefietst om nieuwe remblokken te halen.

Ik nam er dus een alternatieve rit uit mijn collectie: De beklimming naar Notre-Dame-du-Pré, voor de fans van haarspeldbochten: 50 om precies te zijn. Een beetje hoger ligt de Col du Tra. Een onbekende col, maar daarom niet minder lastig. 7% gemiddeld en ik zag stukken van 11% a 12%.

What goes up, must go down…

Vervolgens daalde ik af naar Aime, om dan de Côte de Montgirod-Hautecour te bedwingen. Een stevige klim waar geen kat passeert maar amai, wat een mooie natuur. Ook in de afdaling naar Moutiers kan je je ogen de kost geven, waaronder een prachtige kapel op een rots in Le Breuil – Hautecour.

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: