Hold your horses

Lang stil zitten schijnt niet gezond te zijn. Mijn knie denkt er momenteel hetzelfde over. Ik heb ondertussen de zetel ingeruild voor de bureaustoel en dat vindt de knie eigenlijk niet zo fijn.
In de zetel lag mijn been plat en gestrekt, op de stoel hangend en geplooid. Na een tijdje heb ik toch wat meer moeite om het been te strekken.

Pijn heb ik eigenlijk niet. Al voelt het aan de voorkant, aan mijn litteken soms wat raar en na lang stil zitten voelt de knie wat stijf aan.

Zaterdag en zondag stond ik een half uur op de crosstrainer en dat deed deugd. Dinsdag hield ik het bij 10 min omdat de knie toch wat dikker zat. Vandaag maakte ik wel weer de 30 min rond en het ging eigenlijk heel goed, like a breeze!

Het is momenteel nog wat zoeken tussen TE weinig en TE veel.

In de kine mocht ik ook al 2x op de hometrainer zitten met het zadel zo hoog mogelijk. Na een aantal minuten rijden met een cadans van 90 rpm begon de achterkant van mijn knie wel wat pijn te doen. Een teken om niet TE veel in één keer te willen hé. Liever traag groeien, dan ‘t snel verknoeien.

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: