Post-op 3m: 38km gefietst

Last modified date

Vandaag ben ik mijn 24 weken durende trainingsschema gestart. Ik houd het momenteel al anderhalf uur vol op de fiets. Vorige week had ik het nog lastig op de klimmetjes, maar dat is vandaag ook al veel beter.
Veel last heb ik niet meer tijdens het rijden. Bij elk rit kan ik meer en meer druk zetten. Alleen rechtstaan op de trappers blijft nog moeilijk en dat maakt dat lange ritten moeilijk zijn door het beperkt zijn in afwisseling van positie.

Ik mag niet vergeten dat deze revalidatie 6 maand duurt, en zit dus eigenlijk nog maar halverwege. Te veel mag ik dus niet verwachten.
Nu de kine door de coronamaatregelen gestopt is, zou ik zelf wat discipline moeten hebben om de nodige oefeningen uit te voeren. Met het mooie weer voer ik echter spieroefeningen uit in de tuin. Om een trampoline in te graven moet je nogal graven zeg! Zeven kubiek aarde moet verdwijnen en de kuil moet op zijn diepst 1m zijn…

Verder is het nog steeds lastig om na lang stilzitten de knie plots weer laten bewegen. Rust roest…

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: