Everything is cancelled

Last modified date

Het ganse land wordt gek door één of andere pandemic outbreak en gaat plots obsessief hamsteren. Een paar weken eerder gaf de Colruyt weer eens hoge extra-kortingen op onder andere pasta, dus was onze voorraad reeds aangevuld. Met onze voorraadkast kunnen wij het sowieso in noodsituaties eigenlijk altijd wel een drietal maand uithouden, mits wat rantsoenering, zonder buiten te moeten komen. Blijkbaar is dat niet bij iedereen het geval?

We zitten tot de paasvakantie in een soort van semi-quarantaine waarin we eigenlijk nog alles mogen behalve socializen … no problem! Dit is mijn habitat.
Onderstaande grafiek vond ik altijd grappig. Nu zouden sommigen dit misschien misplaatst vinden.

I enjoy quarantine

Dat Collect&Go telkens onze bestelling annuleert omdat de hamsteraars de winkel hebben leeggeroofd vind ik minder leuk. Wij zijn al minstens 10 jaar trouwe klant en nog nooit miserie gehad. Dit is de ideale manier van shoppen. Je vult door de week je online winkelmandje en gaat die dan ophalen met een minimum aan menselijk contact. Doordat dit nu al 2 weken niet meer lukt, zien we ons wel genoodzaakt om de winkel zelf binnen te gaan?! Een groter risico op menselijk contact!

Hopelijk zorgen de nieuwe maatregelen ervoor dat het hamsteren stopt want dit is niet normaal meer. Stom kuddegedrag.

Due to Coronovirus (COVID19) all TCP applications have to be converted to UDP to avoid Handshakes.

Ik hield mijn hart al vast dat we totaal niet meer gingen mogen buiten komen. Gelukkig mogen we wel nog individueel blijven sporten. Dat had ik toch wel een beetje erg gevonden, want ondertussen is de kine on-hold gezet. Mijn revalidatie verloopt vlot en dus is dit voor mij niet noodzakelijk meer.

Nadeel is wel dat mijn revalidatie nu vertraging oploopt. Normaalgezien zou ik deze week beginnen lopen, maar zonder begeleiding van de kinesiste wordt dat nu afgeraden.

Vorige week dinsdag (10 maart) ging ik op controle bij dr. Feys en werd OK bevonden. Zonder complicaties moet ik niet meer terug.

Ondertussen probeer ik elke dag te fietsen, zonder de knie teveel te belasten. In klimmetjes voel ik de knie toch soms wat protesteren. Ik mag niet teveel druk op het gewricht zetten en dat is wel wat er gebeurt als je hard trapt. Dus krachttraining is zeker nog niet aan de orde. Souplessetraining is nog çava.

Door de dagelijkse training gaat mijn conditie toch weer wat omhoog. Ik ben goed bezig 🙂

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: