Col de la Loze

Last modified date

Een relatieve rustdag, dus deed ik een korte rit van 50 km naar Courchevel om vervolgens de Col de la Loze eens te testen. Een mooie, typisch sneeuwruimerpad die ze nu van een laagje asfalt hebben voorzien. Dat die ook nog eens verkeersvrij is, is mooi meegenomen. Al is dat wel met een korreltje zou te nemen. Bovenop de col was het een heus bouwwerf. Deels werken ifv artificiële sneeuw, deels voorbereidingen voor de TdF die er volgende week passeert.

De commotie rond de zwaarte is een beetje overroepen. Ja, er zitten stukken in van 15% à 20%, maar ‘t is dan ook een sneeuwruimerpad… wat wil je? Deze paden bestaan normaliter uit platgewalste stenen/rotsen. Nu ligt er een splinternieuw asfalt wat het beter laat bollen.

De afdaling via Méribel is mooi, maar ook stijl. Enkele pittige en gevaarlijke bochten. Hier en daar kruisen VTT paden het asfalt en de tekst op de borden die hiervoor waarschuwen toonden de tekst dat fietsers voorrang hebben…? Wie dan, de VTT’ers of de fietsers op het asfalt? Dat hebben ze nu wel netjes afgeplakt, maar als je goed kijkt kan je ‘t toch nog lezen 😃

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: