De clusters met elkaar verbinden!

Last modified date

Mei 2022 was een rustige maand in vergelijking met andere maanden. Het is druk op ‘t werk en dan is er wat minder tijd en goesting om veel te fietsen. Gelukkig heb ik in februari en maart wel een hoop meer gefietst dan andere jaren, dus dat compenseert een beetje.

een rustige maand mei
Mei 2022 was een rustige maand in vergelijking met andere jaren.

Het ambetante aan weinig fietsen is dat de knie dan ook sneller overbelast geraakt. In plaats van 4 keer 50 kilometer, doe ik dan in 1 keer 200 km… Hoewel dat initieel niet voor problemen zorgde, stond de knie een week later toch wat gezwollen na een wandeling. Het zal de combinatie geweest zijn.

Lopen lukt momenteel sowieso nog steeds niet. Veel druk zetten op de knie is pijnlijk. Squats zijn een hel. Fietsen lukt probleemloos, al voel ik ‘m wel sneller vermoeid geraken als er veel vocht in zit. Het blijft toch wat sukkelen, zelfs 2.5 jaar na de VKB reconstructie.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik in de zetel blijf zitten 😋

Ik heb mijn Long Term Challenge een beetje verder gezet en vooral een hele hoop Statshunters tegels toegevoegd. De laatste weken vooral in het Antwerpse. Ik heb daar al een aardige cluster gevormd en de bedoeling is om die de komende maanden in een vijftal ritten te verbinden met mijn Max Cluster. Mijn zogenaamde “The Eastern Connection”, oftewel “De oostelijke verbinding” van clusters.

If you cross the connected left, right, top and bottom tile of a tile 
it is counted as a cluster-tile. 
The max cluster is based on 
all the connected cluster-tiles. 
Source: Statshunters.
de clusters verbinden
De nog geplande routes voor 2022 herken je aan de blauwe lijntjes. De lichtrood gekleurde gemeentes heb ik al doorkruist, idem voor de groene tegels.

Je ziet ook al een gepland rit dat de cluster ter hoogte van Cap Gris Nez verbindt met mijn Max Cluster. Da’s een rit van +-235 km en had ik willen doen op 24 juni. Ik ben alleen een beetje bang dat dit te zwaar zal zijn en niet voldoende zal hersteld zijn om de week nadien de bergen rond Bourg-Saint-Maurice te bedwingen. Het verstand zegt dat ik die rit beter houd tot een ander moment later dit jaar, of misschien zelfs volgend jaar.

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Geef een reactie