Arc-Wattripont 2019

Last modified date

weidecross (de; m; meervoud: weidecrossen)
1 (sport) wielerwedstrijd waarvoor een parcours is uitgezet op een weide vol koeienvlaaien.

Yup, een weidecross op één weide vol bochtjes en 2 balkjes. Het aantal koeienvlaaien viel nog mee.

Vorig jaar: “Slecht. Als laatste gestart, als voorlaatste aangekomen. 😢🤐

Dit jaar ging het stukken beter. Al van in de start zat ik redelijk goed en kon een goed tempo aanhouden. Ik wist dat mijn hartslagmeter kuren had nadat ik diep was gegaan en plots “140” zag staan… Ik had 40 bpm meer verwacht.
Op dit parcours had je geen technische skills nodig. Enkele bochten lagen wel wat glad en er waren 2 balkjes. Voor de rest was het stampen en nog eens stampen.

De bandenkeuze was vandaag niet zo uitgesproken. Velen reden met Grifo, maar zag er ook veel met Limus/Rhino. Die laatste geven iets meer grip maar bollen iets minder op de rechte stukken. Ik ben voor Grifo gegaan want ik snijd de bochten meestal redelijk recht aan.

In de voorlaatste ronde zag ik plots sterretjes na een inhaalmanoeuvre en moest even gas terugnemen. De laatste ronde was er echt te veel aan. Meer dan een 14de plaats (op 30 ingeschreven deelnemers) zat er vandaag niet in. Ik klopte 4 concurrenten die meestal voor mij eindigen. Dus ben voor 90% content.
In een internationaal gezelschap met deelnemers uit België, Frankrijk en Groot-Brittannië is dat toch niet slecht. In andere reeksen namen zelfs ook Canadezen, een Ierse, een Japanner en een Australiër deel.

Let op nr 27, dat ben ik.

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: