28 oktober 2018: start nieuwe crossseizoen: Wortegem

Last modified date

foto van Herman Van den Borre

Na een tussenstop in Wervik waar Bram en Lieze een cross liepen reed ik vol moed door naar een heuvelachtig dorp in Oost-Vlaanderen. Jawadde, ik herinnerde me van vorig jaar nog dat de cross in Wortegem een lastige is door de 2 (voor mij toch) stevige klimmetjes.
De tijd dat ik in mijn tienerjaren als een gazelle omhoog dartelde in de Alpen of Pyrenee├źn is nu nog een heel verre herinnering.

Ik had mezelf voorgenomen niet te snel te starten en da’s volgens mij ook goed gelukt. De toerenteller ging niet in overdrive. Helaas moest ik het middenpak toch laten gaan in de eerste klim. Ik kwam nog even terug maar bij de 2de klim was ik al te ver op de achtergrond verzeild geraakt.
Halverwege ging ik zelfs overkop bij de bandenbalkjes.

Goed kan je deze eerste wedstrijd van het seizoen dus niet noemen. Hopelijk zijn de 9 die volgen iets beter. De eerstvolgende (zaterdag in Kluisbergen) is er echter ook ene met stevig klimwerk.

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Geef een reactie