Valse kroep

Last modified date

Het plan was om een filmpje te bekijken, maar laat ons zeggen dat ik van de verhaallijn niet veel meer af weet.
Halverwege de film hoorde ik namelijk een zeehondje! Het bleek onze kleinste vent te zijn die de longen uit zijn lijf ‘blafte’.
Hij is volgens vriend Google een schoolvoorbeeld van valse kroep.
(Dan denkt een mens een deskundige te zijn op gebied van kinderziektes, dan komt de jongste telg weer met iets ‘nieuws’ af.)
Het klinkt erger dan dat het zou zijn, ware het niet dat hij er ook meteen 39,3°C koorts bij heeft.
Voor mijn eigen gemoedsrust ga ik dus straks eventjes langs bij de dokter met hem.
Hij ligt momenteel half zittend te slapen in zijn parkje. Dat borstvoedingskussen blijft een multifunctioneel hebbeding!
Wat zaten eerder deze avond gezellig met zijn tweetjes te dampen in de badkamer, gingen daarna de strijd aan met het aërosoltoestel en enkele uurtjes later ging Brammeke gezellig in zijn badje om zijn temperatuur wat te doen zakken. Dat laatste was ook welgekomen om de geur van zure melk te verjagen. Dat hoesten gaat namelijk gepaard met kokhalzen en alle gevolgen van dien. Daarna zette ik mijn eerste koffie van de dag. Mmmmmmmm koffie…
Gelukkig blijft hij tussen het ‘blaffen’ door zijn vrolijke zelve, want huilen doet het allemaal nog veel viezer klinken.
Ware het niet van Gianni, ik stond waarschijnlijk al in pyjama in het ziekenhuis! Hoezo paniekerig? 🙂

Slapen? Wat? Waar? Wanneer?

1 Response

 1. de verhaallijn in’t kort:
  Spock redt een planeet met lelijke indianen door een uitbarstende vulkaan te bevriezen.
  Kirk krijgt hiervoor onder zijn voeten en wordt gedegradeerd tot eerste officier onder admiraal Pike.
  Nog geen oogwenk later gaat Pike dood en gaan Kirk en Spock de dader (Kahn) gaan gevangennemen op Kronos. Daar werden ze gered van talloze moordlustige Klingons door Khan, jaja.
  Ondertussen probeert admiraal Marcus hen te vermoorden maar dat wordt in eerste instantie verhinderd door Scotty.
  Daarna vermoordt Kahn eerst Marcus en wil dan ook Spock, Kirk en de hele reutemeteut vermoorden waaronder ook Carol, de dochter van Marcus.
  Dat was bijna gelukt, ware het niet van Spock die met een list het schip van Kahn heeft doen neerstorten op de aarde. Kahn slaagt er nog net in een paar wolkenkrabbers mee te pikken in 9/11 stijl.
  Ondertussen gaat Kirk dood (allé, ‘t was eigenlijk zelfmoord, maar zijne papa zou trots geweest zijn dus is alles OK) maar is Spock wel verdrietig en zelfs een tikkeltje gefrustreerd waardoor hij Kahn eigenhandig een lesje leert.
  Kirk wordt hierna weer tot leven gewekt door een door McCoy gemaakt serum van het bloed van Kahn en ze leefden nog lang en gelukkig.

%d bloggers liken dit: