wrikkelgat!

Behalve mijn eigen menu’s van de voorbije weken, zien jullie niet bijster veel kindermenu’s voorbijkomen. Hoeft ook niet! Mijn kinderen zijn waren namelijk echte bourgondiërs die alles binnenlepelden wat je ze voorschotelt.
En toen werden ze 6 maanden. En 6 maand, zo hoort het volgens kenners, moeten baby’s vlees en vis krijgen.

Ik probeerde het eerst eens met vis. Ik las, als verslaafde forumganger, dat de diepgevroren visblokjes van één of andere winkel een aanrader waren. Best wel handig voor de dagen dat wij zelf geen vis eten, dacht ik. Inderdaad, die blokjes zijn handig… En verder stinken ze een uur in de wind en smaken ze naar alles behalve vis. Maar goed, het werd netjes opgevreten, zoals voorbeeldige kindertjes betaamt. De bus luchtverfrisser staat al klaar,  MOEST er ooit een 2de poging komen met diepvries vis.  emo:tmond emo:vreemd2 emo:vreemd2

Gisteren had ik een groentemoeheid, dat lazen jullie al. Ze kregen dus een gezond Olvaritje.  emo:innocent Kip of Kalkoen, ik weet het niet meer.
Het werd opnieuw netjes leeggelepeld.

Ik had er dan vandaag ook nog geen seconde bij stilgestaan dat de maaltijd een echt gevecht ging worden. Jaspertje besloot, na wat kokhalzen, dat broccoli ook lekker is met kalkoen. Hij at een aanvaardbare portie.
Miss wrikkelgat daarentegen.  emo:fatty-doubt
Oh wat werd ik boos! Dat hoofdje ging van links naar rechts, van boven naar onder en draaide cirkeltjes. NO WAY dat ze dit ging eten.
Ik dacht de bovenhand te hebben, maar ging ten onder. Ze plantte haar hand in het kommetje. Vulde dat handje met de puree en kneep eens goed. Ze smeerde haar stoel vol, en dit allemaal nog voor ik de tijd had een doekje te nemen.
Ik probeerde de eetstoel, de schoot, zette het meisje zelfs op tafel. Neen hoor, geen puree in te krijgen. Toen werd ik boos! Ik zei klaar en duidelijk: NEEN!
Ze schrok, keek verbouwereerd en liet toen met een klaar en duidelijk ‘prrrrrrrrrrrrrr’  het restje broccoli dat haar mondje toch vond ontsnappen.
Hilarisch vond ze het…
Ik was al lang niet meer boos, maar ben ook niet van plan er een kieskeurig mini Gianni’tje van te maken.
Zo vloog ze zonder eten naar bed! (’t schaap)
Benieuwd of ze vandaag wel wil slapen. Gisteren besloot ze namelijk dat middagdutjes niet meer cool waren. Ze verloor toen wel  de strijd en lag languit te snurken in de kinderwagen na een korte wandeling…

28563_1345628358361_1160835326_30787072_5270112_n

1 Response

  1. Hihi, en hoe ouder ze worden, hoe kieskeuriger :D. Anaïs heeft ook zo’n periode gehad dat ze amper wou eten bij mij. Uiteindelijk dan maar overgeschakeld van vers naar potjes en dan ging het beter. Na nog een paar keer haar echt te hebben gedwongen om te eten eet ze nu meestal wel heel flink. Als ze nu niet alles opeet maak ik mij er ook niet meer druk in maar toen ze nog zo klein was had ik altijd schrik dat ze niet genoeg binnen zou hebben.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: