Weeral 1 september!?

Last modified date

En op die manier zijn we weeral september. Het wordt een druk jaar voor de kinderen:

  • Volleybal op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Ook af en toe de zondag.
  • Atletiek op woensdag en vrijdag
  • Beeldende Vorming (aka tekenschool) op woensdag.
  • Chiro op zondag

Naast de logistieke nachtmerrie om alle kinderen op tijd op de juiste plaats te krijgen… Probeer daar maar iets tussen te krijgen om je eigen BMI op niveau te krijgen, maar het lukt. Nog een paar centimeter van die buikomtrek en we kunnen 2017 geslaagd noemen. Het begon in januari met een koolhydraatarm dieet waarbij oa pasta, aardappelen en brood werden vervangen door sla, noten, vis en kaas.

Dat ketose gedoe heeft super gewerkt en ik zou het iedereen aanraden. Op 4 maand tijd verloor ik 15kg. Gewicht is één ding en voor mij niet het belangrijkste. Belangrijker: Mijn buikomtrek is in die tijd maar liefst 10cm smaller geworden.

Project BMI Red2Green!

Dit heeft voor een kettingreactie gezorgd: ik kon plots terug in mijn koerstruitjes van vroeger! De logische volgende stap was dus om opnieuw kilometers te malen. Volgens interne bronnen overdreven fanatiek, volgens mezelf broodnodig om een deftige basisconditie te krijgen.

Through the roof!

Net zoals je dat soms in het weerbericht hoort bij klimaatgrillen, kan ik ook zeggen dat ik ‘sinds het begin van de metingen‘ nooit eerder zoveel op mijn fiets zat… Of zelfs bewoog in het algemeen (lopen, fietsen, …). Getuige bovenstaande progressiegrafiek van mijn Strava-activiteiten. Als je geen Strava hebt, kan je Gianni’s benen beperkt volgen (lopen wordt er niet getoond).

Sporten vraagt natuurlijk energie en dan houd ik het zonder koolhydraten niet vol. Bye bye dieet! Welkom spaghetti! Yes.
Daarom is de curve van mijn gewichtsverlies sinds mei wat afgevlakt, maar in elk geval blijven de buik- en heupomtrek ondertussen slinken!

Mijn doel, terug een gezond BMI, is in zicht en dus wordt het tijd voor nieuwe doelen.

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: