vakantie 2013

Last modified date

Nog 7 weken vakantie voor de deur en onze zomerreis zit er al op!
De autorit was lastig, maar doenbaar. Kleine vent hoorden we in de heenreis helemaal niet, terwijl de ongeduldige tweeling al op 5km van huis vroeg of we er bijna waren.
Had ik al eens gezegd dat onze kinderen niet slapen in de wagen? Dat doen ze dus nog steeds niet…
Gelukkig zijn ze in Frankrijk voorzien op ongeduldige kindertjes en zijn er plezante stopplaatsen onderweg!
Na een rit van 14uur (waarvan 2 uur file en heel wat pauze) kwamen we dan aan in ons vakantiedorp.

Het vakantiedorp had zijn 5 sterren niet gestolen. Een prachtig zwembad, rivier met aangelegd strand, heerlijk restaurantje en leuke speeltuin. De animatie was ook toppie, maar daarvoor waren ze nog een jaartje te jong. We gingen wel naar de kinderdisco waar hun grootste nachtmerrie van vorig jaar weer lustig meedanste. (even opfrissen: de eekhoornmascotte zorgde een jaar lang voor nachtmerries)
Ze zijn er nog steeds bang van, maar lieten het brullen en wenen achterwege dit jaar. OEF!

Het was er warm… héééééél warm… (33,5 graden warm)
Ter afkoeling deden we een grotwandeling speciaal voor kinderen. Een kilometertje stappen onder de grond en dan een treinritje terug.
Overdag hielden we ons bezig met zwemmen, gezelschapsspelletjes, kleuren, tekenen, …
Beide kunnen ondertussen drijven in het zwembad met hun bandjes en geraken waar ze willen. Lieze heeft heel wat lengtes hondjesgewijs afgetrappeld en ook Jasper kan het al, al heeft hij ermee gewacht tot de laatste dag.
Nu we deze vakantie opmerkten dat Lieze heel graag sportief bezig is  (zwemmen, dansen, lopen, spelen met de bal…) moeten we misschien toch overwegen of ze een buitenschoolse activiteit aankan vanaf september.

Met Bram hadden we helemaal geen problemen. Hij dronk wel wat meer dan thuis (en is daar, ten koste van mama’s nachtrust, nog steeds van aan het afkicken) maar sliep elke namiddag vlot 3 uurtjes en had niet zoveel last van de warmte. Overal waar we kwamen smolten ze voor Brammeman en hoorden we: ‘oooo wat een schattige jongen!’ Hij kon het dan ook niet laten om te lachen naar jan en alleman. Zo kennen we hem ondertussen wel al. Hij leerde hardop lachen en rolt al van buiklig naar ruglig.
We zitten bijna aan 4 maand fulltime borstvoeding en ondanks de vele patatjesvragen van de omgeving, zijn daar nog geen concrete plannen voor. Het gaat goed zo en het is gemakkelijk. Waarom dan stoppen als het toch niet hoeft?!

Jasper en Lieze hebben het ons soms wel lastig gemaakt. Vooral dochterlief is in een uitdagende periode en is precies héél mondig geworden. De juiste straf vinden voor haar is niet gemakkelijk, want er is niets waar ze van onder de indruk is.
Hopelijk is dat ook een fase van voorbijgaande aard, want het is best wel vermoeiend.
Zolang je haar kan uitdagen met werkjes of opdrachtjes zijn er geen problemen, maar ooooooo wee als ze zich verveelt. Dan is het kot te klein. Jasper wil dan niet onderdoen en doet lustig mee!

Bij onze thuiskomst mochten we wel meteen de huisarts opbellen want zowel Jasper, Lieze als ikzelf kampten met een ‘atypische luchtweginfectie’. Mister antibiotica doet ondertussen al zijn best om de vieze beestjes weg te jagen uit onze longen! 🙂

Ondanks de kleine strubbelingen, was het een super vakantie en overwegen we zelfs om terug te gaan volgend jaar!
Als ik lees in de krant hoeveel verkeersproblemen er vandaag al zijn in de buurlanden, dan blijf ik overtuigd van onze keuze om meteen te vertrekken als de vakantie begint!

 

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: