tis toch è commerce

Het is me het weekje wel deze week. Misérie misérie misérie! Maar laat ik beginnen bij het begin.

We hebben alles in huis van het populaire merk ‘Avent’. Een flesverwarmer, sterilisator, isoleertas, flesjes en bijhorende speentjes.
Onze kindjes dronken hun melk dan ook goed uit deze flesjes. Het duurde soms wat lang, maar met een snuifje geduld was dat geen probleem.

Hindernis 1: nieuwe melk! Deze is merkbaar dikker dan de vorige en dus moesten de speentjes (nummertjes 2) vervangen worden.
Nummer 3 werd geprobeerd, maar ook dit lukt niet. Dan maar naar de 1-2-3speentjes die eigenlijk pas vanaf 4 maand zijn.
De eerste flesjes gingen relatief goed, dus speentjes bijgekocht hé.
Domme zet blijkt nu, want er loopt meer naast hun mond dan in hun mond en wat er ingaat, vliegt er eventjes later weer allemaal uit. (te grote overgang? Want nu zijn de flesjes in één tel uit!) Ze zullen hopelijk nog van pas komen in de toekomst, maar voorlopig is het op zoek naar een alternatief.

Oplossing 1: nieuwe flesjes. Ik probeerde de Dodieflessen uit, en hoera ze drinken er netjes uit! Laten die flessen nu zo onhandig zijn dat ze met moeite deftig in sterilisator passen, mijn minimixertje er niet inkan en ze al helemaal niet in isoleertas kunnen.
Dan zwijg ik nog van het prijskaartje…
Ik deed een bod op kapaza op een lot éénmaal gebruikte flesjes. Fingers crossed dat ik het heb! Zou ik een foto doorsturen van Lieze met haar grote puppy oogjes? emo:unsure
Allemaal dingen die opgelost kunnen worden natuurlijk, maar wat een zonde van al die mooie aventdingen emo:verwardwenen

Hindernis 2: borstvoeding
Ik hoef geen preek over het nut van borstvoeding. Ik weet dat dit het beste is voor de kinderen, maar vandaag kregen ze hoogstwaarschijnlijk hun laatste flesje. Ze zijn namelijk zo kieskeurig geworden dat ik er drie kwartier over doe om hen 1/3 van normale portie te laten drinken. Dan brullen ze de volgende 3 uur van de honger. Het is geen avance, ze lusten het precies niet meer. Ik heb het nog 5tal dagen geprobeerd, maar kan mijn energie echt wel beter gebruiken.
Ik hoef geen tips hoor, ik heb er afscheid van genomen en ben best wel trots dat ik het 11 weken heb volgehouden.
Daarnet mijn meisje nog beetje mamamelk aangeboden. Den duts gaf haar ganse flesje terug eerder op de avond en had nu al honger. (veeeeeeeel te vroeg volgens ons mooie schema) Zoals gewoonlijk dronk ze met lange tanden, maar nu ben ik toch gerustgesteld dat ze IETS binnenheeft.

Ik hoop dat we niet in een sukkelstraatje beland zijn, want het ging zo goed de voorbije weken emo:fatty-too_sad

IMG_8140 IMG_8148

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

6 Responses

 1. Je zult je aventflessen zeker nog goed kunnen gebruiken als ze zelf uit hun flesje drinken hoor als ze wat ouder zijn! Dan maakt het hen niet meer zoveel uit op welk nummertje ze hun flesje uitdrinken.
  Met de sterilisator en de dodieflessen heb ik geen probleem hoor… Ik krijg er probleemloos 5 in. Zo’n minimixertje heb ik nie, ik rol de flesjes gewoon tussen m’n handen om de melk te laten oplossen… Ik heb wel geluk gehad dat ik m’n difraxflesjes heb kunnen doorverkopen, anders wordt het inderdaad een dure grap.
  En wat de borstvoeding betreft: ik heb enorm veel bewondering voor je dat je het zo lang hebt volgehouden! Want eerst afkolven, al je materiaal steriliseren en dan nog es de flesjes geven,… Met een tweeling: chapeau wi! Al wat ze gehad hebben, hebben ze gehad hé! Ik denk dat zij minder last gaan hebben van de overgang op poedermelk dan jij!

  • Dat mixertje was handig om de Gaviscon te mengen… anders hadden we altijd klontertjes die de gaatjes verstopten!
   En nu we het toch hebben, kunnen we het blijven gebruiken hé

 2. Ik heb ook moeten overschakelen toen ik AR melk begon te geven. Ook van Avent naar Dodie! En ben echt wel tevreden! Het gaat zelfs nog beter met rubberen spenen. Ik heb ook de sterilisator van Avent en ondervind echt geen hinder, ze passen er perfect in… En Dodieflessen zijn toch goedkoper dan Avent? Of zijn het speciale van Dodie? Ik heb de hele gewone plastieken langwerpige flessen en ik ben echt content!

  • Het zijn ook de rubberen speentjes 🙂
   Grappig dat we hetzelfde parcours volgen 😉
   Ik dacht op je foto gezien te hebben dat jij de gewone sterilisator hebt? Ik heb de microgolfversie. Het is wat puzzelen maar ze kunnen er zoals Kirby zei ook wel in.
   Ze zijn hetzelfde van prijs ongeveer, maar tis de merde dak die prijs nu 2 maal ga gegeven ebben…
   Tzijn dezelfde hoor, de plastieken langwerpige met koddige prentjes 😉
   Staan Axelle en FLoor nie in de Babyspecial deze week? Kheb aar lijk gezocht maar niet gevonden.
   De onze staan er in, mor de foto is precies wat verknipt waardoor Lieze wel héél erg op de voorgrond staat 🙄

 3. hm, ik vrees dat het preekwoord op mij slaat :), maar ik ben ook wel trots dat je het al zo lang volgehouden hebt hoor. Bij mij het omgekeerde probleem. Isaak lust niets anders behalve mijn melk. Ik vrees dat de hoeveelheid chocolade in mijn maagje het te lekker maakt. Hij lust nu wel pap met peer en koek van kruidvat, maar ik vrees dat ik dat niet altijd kan geven. Vrijdag aan de dok vragen. In ieder geval, tips voor lekkere melk na langdurige BV zijn altijd welkom.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: