terug naar af

Last modified date

Wist je dat Nutrilon Omneo niet zo dik is al NAN AR?
Wist je dat onze dodieflessen perfect werkten met NAN AR?
Wist je dat die flessen nu niet meer zo ideaal zijn met de Nutrilon?
Wist je dat ik al bijna het ganse Avent gamma kocht?
Wist je dat de nieuwe melk WEL drinkbaar is met die ene soort Aventspeen waarvan ik er maar 2 bezit?

pfffffffffffff ik had het liever ook allemaal niet geweten…
Ze drinken nu met Avent nummertje 3, want dit is de enige speen waar ze melk uitkrijgen zonder dat de helft naast hun mondje druppelt. Ze dronken eerst maar 90-100ml meer en met lange onzichtbare tanden.
Deze namiddag dronken ze dan weer 150ml en Jasper zelfs al één maal 180ml
Ze geven iets minder melk terug, maar er is (NOG) geen spectaculaire verandering op dat gebied.
Wat mij wel tevreden maakt is dat zoon en dochterlief hun pampertje alleen gevuld hebben deze middag! Jaja, ik ben héél gelukkig met mijn 2 pakjes sh*t! 😉

Jasper had gisteren een goede dag, vandaag weer een mindere. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat hij echt wel pijn heeft ergens. De jongen kan het helaas niet zelf zeggen. Hij slaapt trouwens wel ’s nachts netjes zijn 9 uurtjes! Je zou er echt medelijden mee krijgen… Mijn kleine vermoeiende duts.

IMG_8638

Om dit blogje nog een positieve noot te geven: de doopmenu is gekozen!
Gianni keurde het voorstel ook al goed, dus ik moet me hierover geen zorgen meer maken! Woehoe!
Ik heb mijn meest ongelukkige gezicht bovengehaald en gezegd dat de 12-13 verdeling ECHT NIET mogelijk was.
Ze doen er nu alles aan om er een 14-11 van te maken. (Isaakje krijg van zijn metie ook een stoel, net als grote zus Noortje emo:fatty-look_down ) Weer wat slapeloze nachten uitgespaard. Al heb ik die al een grote maand niet meer gehad! Slapeloosheid? Wie? Wat? Waar? Wanneer? emo:grijnzen

Jasperke in volle actie

13 Responses

 1. Met onze Nan Sensitive Pro loopt de melk langs haar kin naar beneden als we het op 3 geven! Onze dodieflessen zijn ook perfect voor de AR (maar dan wel van Nutrilon). Heb je de eerste flesjes met gemengde poeder gegeven? Naar het schijnt is dat beter hé om de overgang geleidelijk te doen. Of waarom meng je het poeder niet? Hoeveel drinken ze? Anders kun je 50/50 geven, 40/60, dat doe ik ook!

  En nu eens een ander vraagje, eentje voor mij 🙂 (want kan ook wel wat tips gebruiken): Axelle hoest ’s nachts enorm veel! Weet er iemand hoe ik dit kan verhelpen? Want ik moet zeker ieder uur opstaan omdat ze er zelf niet uitgeraakt. Ik denk eraan om een luchtbevochtiger te kopen? Heeft iemand daar ervaring mee? Ze heeft 2 weken aerosol gehad op doktersvoorschrift, ik heb wrs al 5 verschillende soorten hoestsiroop gegeven, het was enkel die aerosol die hielp, maar ik moest er nu mee stoppen want het was beter, maar ik voel me zo moedeloos als ik haar niet kan helpen… En ik zou ook alles proberen om nog eens door te slapen, want dat is al 3,5 maanden geleden, ja het is al zo lang dat er geen oplossing is voor haar hoest :-s

 2. Ik hoop van harte dat er iemand jou kan helpen! Zelf heb ik er nog geen ervaring mee…
  Je weet het allemaal: tips voor Silvie zijn van harte welkom! Deel hier je hoestervaringen zodat ze weer kan genieten van haar nachtrust!

 3. Oh neje, nu heb je weer het probleem met de flessen!
  Hier werken de dodie’s perfect met de nutrilon omneo.
  Ze zullen wat tijd hebben om de overgang te maken zeker?
  Wel goed dat ze hun pamper nu alleen hebben kunnen vullen hé! Door de nutrilon omneo is het bij Tristan wel opletten geblazen omdat die pamper vullen soms te vlot lukt als je begrijpt wat ik bedoel… Nuja, je hebt het zelf al ervaren bij ons vorige bezoekje hé 😉

  Wat het hoestprobleem betreft: Tristan heeft RSV gehad, wat ook gepaard ging met hevige hoestbuien. Je kunt er inderdaad niet veel aan doen… Ik moest ook aërosollen en 2 keer per dag een eucalyptussuppo steken. Er staan ook blokjes onder de ene kant van z’n bed, zodat hij beter kan ademen. Zo’n luchtbevochtiger zou inderdaad wel goed kunnen helpen! Kleintjes hebben vlug last van te droge lucht. Ik heb zo’n verdamper in de natuurwinkel waar je geuren mee van kan laten verdampen. Ik steek die nu elke avond aan een uurtje voor we gaan slapen met eucalyptusgeurtje. Siroop mocht ik niet geven.
  Wat volgens mij het beste zal helpen: het weer dat vlug wat beter mag worden!
  Dan kunnen we wat meer een frisse neus gaan halen en hebben die microben minder kans!
  Toen ik klein was en veel bronchittes had, gingen m’n ouders met mij gaan wandelen aan zee als het goe aan het vriezen was. En wonder boven wonder: de bronchittes bleven toen weg…

 4. idd terug naar af 🙁 maar, alles dat kan helpen moet ge proberen hé!
  Ik kijk al uit naar den doop zunne 🙂 nie te geloven dat da zo rap gegaan is en dat het al volgende week is!

  btw… Germaine is gisteren gevallen bij de kapper en zit met een GIGANTISCH blauw en dik oog… eigenlijk is het bijna niet aan te zien :s ze is natuurlijk benauwd dat ze er nog zo zal uitzien met den doop… de zwelling zal waarschijnlijk wel weg zijn maar dat blauw zal er wel degelijk nog zitten…
  Misschien kan je eens bellen om te zeggen dat ze er niet mee moet inzitten… gisteren zat ze er wel mee!

  xxx

  • Kheb Gianni es doen bellen!
   Ze denkt zelf dat het volgende week al zal weg zijn. Ik ben eens benieuwd. Hebben gezegd dat we anders later eens teruggaan voor een foto met hun doopkleertjes aan.

 5. ah 🙂 goed 🙂 gaan jullie naar hen dit weekend?
  kzegget, gisteren zat ze er wel mee in zunne… kben blij da ge gebeld hebt 🙂 ons alleen gelooft ze nooit, dus 🙂
  xxx

  • Neen, we gaan niet dit weekend. Ze zou er toch niet tegenkunnen moest Jasper zijn kuren hebben… Wij kunnen er al niet tegen 😉
   Komen jullie dit weekend?

   • Wel, we gingen het nog zien. Hanne en Steffie zijn zondag bij ons en we weten niet wanneer mijn tante terug zou zijn van de voetbal en zaterdag heel de dag in Bissegem eerst… We gaan het nog laten weten! Kga zaterdagnamiddag nog nen keer bellen 🙂
    kga fotootje van Germaine meebrengen… Kga het niet hilarisch noemen, het ziet er enorm pijnlijk uit, maar toch…
    xxx

 6. Voor Sylvie :
  Ik heb hetgene dat Kirby vertelde ook gedaan toen hij klein was, alleen had ik in het begin geen luchtbevochtiger en probeerde ik eerst met een kom heel kokend water met daarin eucalyptusdruppels . Toen ik voelde dat dit goed was, heb ik een luchtbevochtiger geleend van iemand (voor de tijd dat je dat nodig hebt) met daarin de druppeltjes. Die suppo’s heb ik veel gestoken, en het positieve ervan is als hij stoelgang had was dit met een lekker eucalyptusgeurtje!!

 7. Haha Nele, dat is waar! Maar het nadeel is wel dat ie véél meer kaka doet en daardoor dan luieruitslag krijgt…
  En inderdaad: misschien eerst eens proberen met een kom heet water. M’n schoonma heeft da ook voorgesteld! En ook goe kijken welke druppelkes je gebruikt want nie alles is geschikt voor die kleintjes.
  Voordeel van die verstuiver die ik heb: je kunt ook eens andere geurtjes gebruiken. Misschien een tip voor Tine: lavendel zou rustgevend werken 😉

 8. @Sylvie, ik heb een luchtbevochtiger maar geen idee of die zijn werk doet :wink:. Wij slapen met drie op de kamer dus die is vochtig genoeg. Heb je niet zo’n anti reflux kussen? Kan ook helpen voor hoest geloof ik, heb ik ook ondanks dat Anaïs geen reflux kindje is, had gewoon de indruk dat ze niet zo graag helemaal plat lag. Of zo’n blokken (of telefoonboeken) voor onder de poten van het bed. Siroopjes geven is inderdaad niet zo goed omdat ze van sommige hoestsiropen nogal diep in slaap kunnen raken en dat is dan weer een risico meer op wiegendood, daarom mogen wij dat op de creche ook niet geven, bv muco rhinatiol, zonder doktersvoorschrift. Rsv is hier ook gepasseerd in december, ook aërosollen en daarna nog een flinke ooronsteking gehad en nog een paar keer ziekjes geweest en nu lijkt het ergste voorlopig voorbij. (hout vasthouden ❗ ). Succes en hopelijk betert haar hoest snel.

 9. Hallo allemaal, bedankt voor jullie tips! Axelle neem momenteel anitbiotica voor haar hoest en het gaat al veeeeeeel beter!!!
  Ze heeft onder haar matras ook zo’n speciaal kussen liggen zodat ze toch niet helemaal plat ligt en ze slaapt ook op haar zij.
  Ik heb al een kom water geprobeerd, maar dat helpt niet voor de luchtvochtigheid :-s , ze slaapt nu terug bij ons op de kamer want daar is het vochtiger en dat helpt blijkbaar ook wel wat. Mijn ouders hebben een luchtbevochtiger en die ga ik vanavond hebben en dan maar hopen dat het blijft helpen!
  Ik heb ook al zo’n eucalyptussuppo’s geprobeerd, maar ik heb de indruk dat ze daarvan nog meer hoest… (ofwel was dat altijd toeval)
  Ik heb dus al veel geprobeerd, maar nu kwam het te erg, vandaar de antibiotica! En voor het eerst in 3,5 maanden hoest ze bijna niet!
  Groetjes, een happy-mama 🙂

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: