Prikjes

Dinsdagavond 18.30 werden we in Ieper verwacht voor de beruchte eerste prikjes.IMG_8049
Gepakt en gezakt met kinderen en hun uitzet, openden we stipt op tijd de deur van de Kind en Gezinruimte.
Stiptheid, een woord dat niet meer toepasselijk was op de rest van de avond.
Na een kwartier wachten, mochten we binnen in de overbevolkte, véél te kleine omkleedruimte.
Na de weeg en meetbeurt, mochten we opnieuw in de wachtrij schuiven. Onze kleintjes waren voorbeeldig, wat een hele prestatie is als ze daar 3 kwartier moeten zitten in hun body en blote voetjes.
Jammergenoeg waren niet alle kindjes even voorbeeldig, en in zo’n ieniemienie ruimte is dat slopend. Drukke kindjes, tot daar aan toe, ze moeten zich eens kunnen uitleven. Er zijn echter grenzen en daarvoor heb je toch ouders? Blijkbaar zijn de grenzen niet overal zo duidelijk, want het kot werd er bijna gesloopt. Na een zoveelste ‘Ga jij nu flink zijn?’ begon hun zoonlief op de deuren en kasten te bonken. Het flink zijn was vlug gedaan. Grepen de ouders in? Neen hoor, die startten onderling een discussie over hun opvoedingsprincipes. Alsof dat ons wat aangaat…

Toen we uiteindelijk bij de dokter mochten, legde ik onze waslijst met klachtjes voor.
Het resultaat is dat we moeten overschakelen op andere melk. (NAN AR voor de kenners) en Héparwater. Hopelijk zien we vlug resultaat.
Dat Lieze constant met haar tong uitzit en overal aan likt, zou ‘de aard van het kind’ zijn.
De prikjes werden gezet en ik geef toe, ik ben een softie. Ik zat  zelf met traantjes in de ogen toen Liezeke tierde van de pijn nadat de dokter zei: het eerste voelen ze meestal niet hoor! Ocharm mijn kleine meisje…

Jasperke heeft zoals we al dachten een navelbreukje. Niets om ons zorgen te maken, dat geneest zichzelf wel. Zijn hoofdomtrek maakte ook een serieuze sprong, maar als je zijn ronde totje bekijkt op de foto’s is ook dit geen verrassing.
Hij had ook verdriet voor de prik, maar niet zo hartverscheurend als de zus.

Toen we uiteindelijk bij de verpleegster mochten, (we gaven ondertussen al noodgedwongen flesjes onder alziend oog van de omstaanders) was de eerste opmerking: jullie zien er moe uit!
JA HALLO! Je zou voor minder na zo’n avond!
Soit, alles was meer dan in orde. Kindjes kunnen alles wat ze moeten kunnen.
Geslaagd op elk vlak dus!

Besluit:

Jasper, 55cm, 4.940kg
Lieze, 55cm, 4.700kg
Beide kindjes kleine verhoging van 38.3°C en 8 uur geslapen!

Ze kunnen ondertussen ook al ‘trunten’ 🙂

9 Responses

 1. Hi Tine, mij hadden ze ook hépar water aangeraden bij kind en gezin, en het hielp, Axelle kon beter kaka doen, maar de pediater heeft mij iets later gezegd dat dit NIET goed is. Aangezien het geen natuurlijke stimulans is van de darmen… Het is beter om maar 1 flesje met héparwater per dag te geven ofwel vb maar 30 ml per fles. Maar zeker niet alle flesjes. Ik weet nu wel niet waarom je zo’n water moet geven?

  • Oei oei die van ons zei elk flesje 2/3 vullen met dat Hépardinges.
   Ik heb het nu nog niet in huis gehaald, want door de Gaviscon te laten vallen hebben ze vandaag al allebei weer kunnen kaka doen. Dit was dus ook het probleem hier. Ze hadden er een halve dag duwen en bijhorende pijn voor nodig om die pamper te kunnen vullen. Dan nog met hulp van mama die hun knietjes op buik moest houden.
   Mijn NAN HA is nu op, straks krijgen ze voor het eerst die NAN AR, normaal zouden die bavetten wat droger moeten blijven dan 🙂
   Ik kan maar hopen dat ze van die soort melk weer geen stoelgangprobleempjes krijgen…

   • Hoi,
    Der zouden teveel zout en sulfieten inzitten wat het niet zo gezond maakt… Het is idd zo dat ene het zus en de andere het zo zegt, want in mijn apotheek zeiden ze ook dat het mag.
    Maar hieronder anders een link waarin staat dat het mag voor een korte periode en max 1 flesje per dag.
    http://www.nestle-baby.be/Media/medinfo/contentimages/wetenschinfo/dieetbrieven/2/lettre22.pdf
    Axelle ging soms maar 1 maal om de 2 dagen en dan nog met pijn. Maar geloof me, met Hépar gaat het véél vlotter :-s Ze zeggen ook dat AR melk kan zorgen voor betere stoelgang, maar bij sommigen heeft dit het omgekeerde effect… Nu, sinds ik Evian gebruik doet ze wel makkelijk kaka hoor 😉
    Blijkbaar vormt het kaka-doen maar een probleem als ze maar om de 4 dagen gaan…

 2. Troost je, toen Anaïs haar eerste spuitjes kreeg liepen de tranen over mijn wangen, ik schaamde mij dood :D. Maar die gilde toen echt van de pijn (zo had die nog nooit gehuild) en mijn hart brak gewoon.
  In water zitten bepaalde mineralen en ik geloof dat er in hepar water iets te veel van een bepaald ding inzit wat dan ook weer niet goed is, ik geloof dat het iets met nitraten en nitrieten te maken heeft (of is dat nu bij spinazie terug opwarmen? emo:confused). Kan je niet eens zo’n glycerine suppo geven als je merkt dat ze echt moeite hebben? Ook weer niet goed voor elke dag want dan krijgen ze weer luie darmen 🙄 maar als ze al een paar dagen niet geweest zijn kan dat mss wel eens deugd doen.

  Nuja, hier eentje dat serieus goed kan kaka doen 8O. Nooit problemen mee gehad, die gaat elke dag zeker en liefst nog meerdere keren ook. Nu zijn het weer die lekkere zalige tandjespampers, jammie.

  Ze zijn al flink gegroeid en bijgekomen, Lieze heeft haar broer bijna ingehaald, flink zo !!

 3. hier ook Héparwater voor Isaak, zoveel mogelijk, voorgeschreven door de nefroloog. Dus die kent er alles van he. En vanaf ze fruit mogen eten: kiwi.
  + wat beenbuigoefeningetjes en dan is het zo gepiept 🙂

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: