Ovenschotel met pasta en feta

Last modified date

Aanvankelijk niet superlight, maar ik vermenigvuldigde de groentjes meerdere keren! (en de hoeveelheid vlees bleef gelijk) Er zitten dus echt wel massa’s groenten in hier!

Ingrediënten voor 4 personen
– 500 g bereid gehaktmenu12
– 400 g tomaten in stukjes (blik)
– 70 g tomatenpuree (blik)
– 400 g penne rigate
– 1 wortel
– 1 rode paprika
– 100 g champignons
– 150 g feta (Griekse kaas)
– 1 teentje knoflook
– 1 sjalot
– 5 eetl. geraspte parmezaan
– 2 eetl. olijfolie
– tabasco
– cayennepeper
– 1 eetl. oregano
– 1 eetl. marjolein
– nootmuskaat
– peper en zout

Je past het maar aan naar eigen zin! (deed ik  trouwens ook) Ik neem namelijk bijna een kg wortelen, 6 sjalotjes, 2 teentjes look, een grote bak champignons.
De kruiden doe ik ook VEEL meer! (regelmatig proeven en bijkruiden) En ook 200g feta…
Wij zijn wel grote eters. (het is voor 5 personen dat ik het telkens klaarmaak)

Bereiding:
1. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een kookpot en laat er de fijngehakte sjalot en het fijngesnipperde teentje knoflook glazig in stoven.
2. Doe er het gehakt bij en laat ± 5 min. bakken. Draai het gehakt regelmatig om en prak met een vork tot het helemaal los en korrelig gebakken is.
3. Voeg dan het blikje tomatenpuree toe, de stukjes tomaten, 1 eetl. marjolein en 1 eetl. oregano. Breng op smaak met cayennepeper, tabasco, nootmuskaat, peper en zout. Laat op een zacht vuur, met het deksel op de pan, nog 15 min. pruttelen. Leng de saus aan met een scheutje water.
4. Intussen bereidt u de groenten: snij de wortel en de paprika in kleine stukjes, de champignons in schijfjes.
5. Verwarm 1 eetl. olijfolie, doe er de stukjes wortel en paprika bij en laat afgedekt 5 min. zachtjes stoven. Doe er de champignonschijfjes bij en laat nog 5 min. pruttelen.
6. Meng dan de groenten door de gehaktsaus en vervolgens de in kleine stukjes gesneden fetakaas.
7. Breng 5 L lichtgezouten water aan de kook met een scheutje olijfolie. Doe er de pasta in en laat 12 min. koken. Giet af.
8. Meng dan de pasta door de gehaktsaus. Strooi er 5 eetl. parmezaankaas over. Laat 10 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Om je vingers af te likken!!!
Uiteraard eet ik een kleinere portie vandaag 🙁  Gouden tip: de penne kan je vervangen door couscous! Dit is even lekker en vetarm!

8 Responses

 1. De smaak is ongetwijfeld overheerlijk en je kan er van blijven eten. Maar ik heb toch wel m’n twijfels of de kilo’s gaan smelten na m’n net verorberde avondportie :p

 2. je hebt toch wel volkoren pasta gebruikt? Anders past dit recept toch niet in de dieetrubriek hoor. Feta is wel een vrij caloriearme kaas. Maar combinatie kaas-vlees, hm teveel proteïnen… En gehakt kan je nu toch ook niet bepaald mager noemen.

 3. Is gewoon receptje dat ik wou delen met de rest van de blogwereld… het is dan ook niet ‘tine dieet hé :p maar Tine-die-eet! (en dit op een zo lang mogelijk vol te houden gezonde manier)
  100g gehakt de man is trouwens in mijn ogen ook niet zo’n gruweldaad als je magerder wil gaan eten?
  Soit, geen probleem hoor 🙂 dan post ik vanaf morgen mijn boterhambeleg en de slaatjes die ik erbij eet!

 4. Pasta en gehakt zijn gisteren resoluut uit m’n eetgewoonten geschrapt door de diëtiste…
  Volkoren pasta of niet… In pasta en rijst zitten 5 keer meer calorieën dan in aardappelen.
  Ik moet 6 dagen per week aardappelen eten en ik mag maximum één keer per week kiezen voor pasta OF frieten OF rijst.
  Mag ook niks meer eten waar gehakt in verwerkt zit. Is het vettigste wat er is!
  De enige kaas die toegelaten is, is lightkaas…

  • Ik heb geen goede ervaringen met diëtisten, die zijn altijd veel te drastisch: je mag enkel mager vlees eten, mager beleg, geen pasta, geen rijst, geen zoet beleg.. wat heb ik eruit geleerd na jaren van dieten: dat werkt totaal NIETS. Je zal idd vermageren maar het is geen eetwijze die je kan volhouden voor de rest van je leven, gevolg: vanaf het moment dat je smorgens weer eens gewone confituur of een sneetje kaas of eens choco eet, zie je de kilo’s weer bijkomen op de weegschaal.
   Volkorenpasta en volkorenrijst en tarwegranen enz. zijn zéér gezond voor ons lichaam, dus waarom zouden ze in godsnaam verbannen moeten worden? Ze zitten wel degelijk vol met vezels, véél meer dan in aardappelen. Er is maar één regel als je op uw lijn wilt letten: eet alles met mate en zorg voor afwisseling 🙂

   • Mijn tante en nicht zijn 2 jaar geleden naar dezelfde diëtiste geweest, en zij houden mooi hun gewicht hoor.
    Ik mag trouwens nog gewone confituur eten hoor! Helft minder calorieën dan in choco dus ze stelde voor om confituur te nemen ipv choco.
    Ik vind het trouwens niet zo drastisch… Er valt best mee te leven! Ik had het veel erger verwacht.
    Het is ook niet de bedoeling dat je op die manier blijft eten hé je hele leven lang.
    Eens je streefgewicht bereikt is, worden er langzaam aan dingen terug toegevoegd aan je dieet. Volkoren is inderdaad zeer gezond, maar er zitten nu eenmaal 5 keer meer calorieën in dan in aardappelen… Het is ook niet zo dat ik het helemaal niet meer mag eten hé. Ik moet het gewoon beperken tot één keer in de week…

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: