nog één dagje!

Last modified date

Nog ééééééééééééééééééééééén dagje en ik ben 32 weken!
Nu ik aan die magische grens sta, heb ik echter niet het verhoopte euforische gevoel… Ik heb mijn grens verlegd naar 34 weken  😉
No way dat ik volgende week al wil bevallen! Mentaal ben ik daar helemaal nog niet op voorbereid. Dan spreek ik nog niet van het praktische gedeelte …
Eventjes wat uitleg over die 32 wekengrens (en waarom die zo belangrijk was) :

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Klinkt best wel goed hé 😀
Je las het al, het weemoedig gevoel van gisteren is helemaal vergeten! Een slaappilletje, een zalige nachtrust van meer dan 9 uurtjes slaap  en een uitstekende monitorbeurt. Een tevreden gynaecoloog, een tevreden patiënt.
Morgen word ik opnieuw onderzocht, en als blijkt dat alles nog even dicht zit onderaan dan bouwen ze af van 45 druppeltjes naar 40 druppeltjes. Dan wordt het effect afgewacht van de verminderde dosis, en verlagen ze eventueel weer met 5 druppeltjes. Dit is dus een proces van enkele dagen…
Ik moet tot aan 25 druppeltjes geraken om van het infuus losgekoppeld te mogen worden.
Helaas helaas ben ik dan nog niet van het product verlost. De dosis is dan namelijk laag genoeg om over te schakelen naar pilletjes. Slaan die goed aan, awel  😛 dan mag ik thuis verder pilletjes nemen tot het grote moment zich aankondigt!

Het is dus moeilijk om af te tellen naar mijn thuiskomst… hangt van zoveel factoren af… (en dan mogen er geen dagen zoals gisteren tussen zitten, want verhogen doen ze per tientallen)
We blijven dus aftellen naar de belangrijke grenzen en de eerste is morgen!

NOG 1 DAGJE

43mo5kw

4 Responses

  1. en ik heb slecht geslapen… Had ik mijn wekker gezet om 03u00 om alle klokken een uur achteruit te draaien. Werd ik een uur later terug gewekt om de klokken een uur achteruit te draaien. Werd ik een uur later terug gewekt om de klokken een uur achteruit te draaien. Werd ik een uur later terug gewekt om de klokken een uur achteruit te draaien. Werd ik een uur later terug gewekt om de klokken een uur achteruit te draaien. Werd ik een uur later terug gewekt om de klokken een uur achteruit te draaien. Werd ik een uur later terug gewekt om de klokken een uur achteruit te draaien.

  2. Hey,
    Vrijdag zag ik je ma en pa op de wijndegustatie. Ja, nog even wachten met bevallen, zou ik zeggen, de drank ik nog niet direct beschikbaar :).
    Nu even serieus, ik vind je blog heel mooi. Sedert Lieve vertelde dat je in de materniteit lag, heb ik dikwijls aan je gedacht. Nu ik weer het site-adresje gevonden heb zal ik ook regelmatig eens kijken hoe het met je gaat. Ik wens je alleszins nog heel veel moed en inderdaad, laat die ‘krutjes’ nog maar even bij hun mama’tje. 🙂
    Groetjes
    Katrien

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: