nachtwacht

Last modified date

Jaaaaa….We hebben het één nacht geprobeerd: beiden op hetzelfde moment slapen. Het probleem zit ‘m in de babyfoon in combinatie met twee nachtvlinders. Om de zoveel minuten geeft de ene of de andere wel een schreeuwtje of een zuchtje en hoewel de babyfoon op de minst gevoelige stand staat worden we daar natuurlijk wakker van. De babyfoon uitschakelen durven we niet. Tenslotte hadden die twee scheten op dit moment nog niet eens geboren mogen zijn! Nog negen dagen tot de uitgerekende datum… Als je het zo bekijkt dan zijn ze nog wel hééél jong.

nachtwachtvolgensvandale

Nu houd ik dus de wacht (zie betekenis 1 volgens Vandale), van 22u00 tot 02u00. Om 01u30 krijgt Lieze de fles, om 02u00 ga ik slapen en schop Tine naar beneden om Jasper te voeden. Op zich is dat geen probleem, ik ben altijd al iemand geweest die graag lang wakker blijft. De meeste mensen hanteren de spreuk: “De ochtendstond heeft goud in de mond”, maar bij mij voelt dat meer aan als: “De ochtendstond geeft stront aan de kont”. Nee, ’s Morgens duurt het wel een aantal uurtjes voor ik wakker ben.

Tine houdt dan de wacht van 02u00 tot 09u00, zo’n 3u langer dan ik maar zij slaapt tussendoor wel een beetje op de zetel. probeert, als ons kroost  zich koest houden, een beetje te slapen op de zetel.
En daarmee komen we terug bij de puckababy. Een wondermiddel volgens de vele lofzangen op talloze internetpagina’s. Ik heb een licht vermoeden dat er gewoon gemodereerd wordt in het voordeel van de puckababy. Of laten we het internetcensuur noemen. Wie weet krijgen we hier in de loop van volgende week een dagvaarding in de bus van de fabrikant van dat lapje stof met de eis onderstaande laster te verwijderen.

Het ding werkt dus niet. Het begon veelbelovend: een rustige Lieze. Helaas weerhoudt het feit dat ze vast zit in die vod haar er niet van haar keel open te zetten als ze die écht wil openzetten. De kalme Lieze in groene zak was dus eerder een toevalstreffer al blijven we hopen en blijven we het ding ’s nachts aandoen.

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

4 Responses

  1. Die geluidjes word je wel gewend hoor…
    Tristan slaapt bij ons op de kamer en de eerste nachten word je inderdaad van het minste geluidje wakker. Nu worden we pas wakker als hij echt z’n keel openzet van de honger.

  2. Tja, als ze de dag voor nacht nemen dan is er niets aan te doen! Hopelijk gaan ze binnen enkele weken rustig slapen en kunnen jullie dan ook effkes een goeie nachtrust hebben! Courage zal ik maar zeggen………

  3. Het betert, geloof het of niet. :-). Anaïs had dat ook in het begin, voor 2 uur ’s nachts wou ze niet gaan slapen en gewoon neerleggen of op de arm of op mama liggen was niet goed genoeg, klep openzetten en janken a volonté wel. Maar hier houdt de papa tenminste nog de wacht, die van mij lag altijd goed te snurken (hij moest wel werken maar toch) en mama zat nachten lang met de baby op (ok, één enkele keer heeft de papa het hier ook gedaan maar dan kon mama toch niet slapen uit angst dat papa zijn geduld verloor met een kelende Anaïs en dan nam ze het maar over). Maar hier is het er maar eentje en eentje dat gelukkig snel doorsliep. En de korte nachten wordt je eigenlijk ook gewoon.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: