maar hoe gaat het nu met Jasper & Lieze?

Dag 4 was er ene zonder beeldmateriaal. Vergeten, en gewoon niet aan gedacht. Maaarrrrr gelukkig hebben we Lieze & Jasper die deze kiekjes namen:

Aan de kadrering en de handvastheid moet wel nog wat gewerkt worden 🙂

Maandagmorgen gingen Jasper en Lieze apetrots naar school met een mandje vol snoepjes en cadeautjes om uit te delen aan de klasgenootjes. Ze kwamen in de namiddag terug met een leeg mandje, dus ik vermoed dat ze geslaagd zijn in hun opdracht. Ze ratelden er in de auto vanalles uit. Voor hen waarschijnlijk allemaal logische redeneringen maar voor mij klonk het toch als chaos. Het ging van: “XXX heeft ook een broer”, via: “YYY wou geen snoepjes”, tot: “ik heb gespugen in het toilet”…

Ze mochten, van één van de vroedvrouwen die hen van bij de geboorte verzorgde, ook een bezoekje brengen aan de prematuren-afdeling waar ze de eerste weken van hun leven doorbrachten. Het was voor hen waarschijnlijk allemaal wat vreemd en onwezenlijk. Veel woorden hadden ze dus (nog) niet,  maar leuk vonden ze het wel.

Ik denk dat ze meer en meer beseffen dat ze hun aandacht gaan moeten delen. De afgelopen weken vroegen ze al meer aandacht dan anders en da’s niet aan het verminderen, integendeel. Lieze wil keer op keer tonen dat ze de weg naar mama & Bram alsook naar meme Gerarda (de meme van Tine die herstellende is van een operatie) alleen kan vinden. Dat heeft ze nu al een paar keer bewezen, dus heeft ze duidelijk niet het oriëntatievermogen van de mama meegekregen. Ik vind het straf dat een kind van 3 jaar in zo’n doolhof haar weg perfect kan vinden: “volg mij maar”, roept ze dan na elke hoek van de gang.

Jasper vraagt aandacht op zijn manier: Lieze duwen, Lieze vastpakken en niet meer loslaten, Lieze’s stift kapotmaken, Lieze’s arm tussen de deur steken, … Afwachten wat dat zal geven wanneer hij dit met Bram zal beginnen doen 🙂

 

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

1 Response

  1. hey, grappig die foto’s!
    ben benieuwd naar die van aiko en bram en de mama’s 🙂
    geniet nog van de (voorlopige) rust, vanaf morgen is het the real life!

    groetjes!

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: