koorts

Lieve kleine Lieze, je hebt je mama doen schrikken deze nacht!
Toen ik je een nachtzoen ging geven, vond ik je ijlend van de koorts terug in bed.
Een klein, héél warm, opgerold, slap vodje.
Je oogjes waren dichtgekleefd en je had er precies de fut niet voor om ze te openen. Uit je neus bengelden de dikkste snottebellen die een babyneus kan produceren.

Toen ik met je beneden kwam, zag papa ook meteen dat er iets scheelde. Je kloeg zo stilletjes en je bleef zo warm aanvoelen.
39.4°C ! Nog nooit werd hier in huis zo’n hoge temperatuur vastgesteld. Gelukkig was je papa er, want mama was in staat je koffers te pakken en je naar het instituut voor tropische ziekten te brengen. Of toch op zijn minst naar de spoedafdeling. Mijn kleine lieve schat was ziek!

Ik deed je pyjama uit en stopte je in een lauw badje. Jij, die zo geniet van badjes, vond het een ware marteling. Je was zo zielig, mijn kleine meisje! Je lange mouwen werden ingeruild voor korte exemplaren. De alleswetende computer zei namelijk dat je zieke baby’s licht moest kleden.

Papa zat er ook wat mee in, want zonder morren werd jouw logeerbedje naast het onze opgeslaan. Deze nacht zou ik niet van je zijde wijken! Hoestend, rochelend, klagend zou je naast me liggen, maar ik zou er zijn voor je!

Je was echter een voorbeeldige zieke baby! Je sliep netjes tot 7 uur en mocht dan wat tussen mama en papa liggen. Broer heeft je gemist kleine meid! Hij stelde je net als elke morgen vele vragen, maar je was er niet om ze te beantwoorden. Hij begreep het niet en werd verdrietig. Toen hij jou zag liggen in ons grote bed, toverde hij op slag zijn grootste glimlach.

De koorts is niet weg, maar wel fel gezakt. Je zit te spelen in je park en kijkt ondeugend door de spijlen. Nu en dan krult je lipje en huil je wat klagend, maar dat duurt niet lang. Het speelgoed is veel te interessant.

We hebben ook deze ‘eerste keer’ zonder kleerscheuren overleefd! Koorts zal ik altijd eng blijven vinden, maar je toonde ons dat je een sterke baby bent. Deze verkoudheid zal jou niet vellen, kleine meid!
Nu krijg je een flesje warme melk en mag je nog eventjes dicht bij mama liggen.

IMG_1700

4 Responses

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: