knokken voor kleren

Last modified date

Gisteren was het de eerste dag van de solden en aangezien jullie ook wel niet van gisteren zijn, zagen jullie misschien al dat de Filoucollectie hier geregeld passeert op de foto’s.  Ik ben er gek van, maar lang niet van alles hoor. Kleedjes en rokjes zijn meestal niet mijn dada daar. Broeken, t-shirts, truien en tuniekjes dan weer des te meer.
Ik ben er blijkbaar toch gek genoeg van om de eerste soldendag aan te gaan schuiven…  Vorig jaar zei ik dat ik nog nooit zo’n massa bijeen had gezien. Ik neem mijn woorden terug!
Dit jaar was zo mogelijk nog erger!
De winkel ging open om 8uur. Wij vertrokken hier rond 7.30, waren ter plaatse rond 7.40 en zagen al een 20tal mensen drummen aan de deur. Ik ging normaal op het gemakje wachten in de auto, maar was uiteindelijk blij dat ik mij tussen de massa had begeven.
Toen de deuren opengingen (10minuten vroeger dan voorzien gelukkig) was het precies ieder voor zich.
Na het urenlang aanschuiven vorig jaar, hadden we dit jaar een nieuwe tactiek.
Mijn moeder ging zo snel ze kon naar de meisjeskant, griste wat ze vond in maatje 104 en ging aanschuiven. Ik had wat meer tijd nodig aan de jongenskant want daar was het precies: ‘graai voor je leven’
Ik liet ze even doen, zag een vent verdwijnen met zijn armen vol truien en bijhorende hemdjes, vloekte even binnensmonds, en keek toen of er nog iets in 104 lag.
Uiteindelijk viel de buit héél goed mee. Ieder twee jeansbroeken in 98, heel wat longsleeves, twee souspulls die ik aan allebei aandoe en 3 truien voor Jasper.
Mijn moeder stond ondertussen 5des in de rij, dus om klokslag 8 uur waren wij terug buiten…
Zot? JA!

We gingen nog wat andere favoriete winkels bezoeken, waar de rust compleet was. Niet moeilijk als ze al solden geven van vorige vrijdag, maar helemaal niet erg voor ons.
Ze kregen nog elk een zomerpyjama van Woody (kregen daarvoor een bon met nieuwjaar) en nog wat kleren.
Al maanden sta ik in twijfel om een (namaak) lederen vestje te kopen voor Lieze. De prijs schrok mij echter zo af, dat ik het steeds braaf terughing in het rek.
Gisteren hing het er nog, aan -50%! De prijs was nog niet mals, maar ah…
Dit voorjaar loopt de dochter lekker stoer rond in haar nieuwe jas!  😀

Waarom ik 104 koos? Ze dragen nu volop 98 van bovenstukken en 92 van broeken. Sommige dingen moet ik een boordje overplooien, maar de meeste dingen gaan al goed. Ik durfde dus geen 98 meer kopen voor eind dit jaar!
Zomerspullen zijn nu in 98, winterspullen in 104. Groeien ze er niet in, dan heb ik nog voldoende 98 van deze winter liggen. Het zal allemaal ooit wel passen! 🙂

 

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: