Japse en zijn milky way

Last modified date

Het is me wat hoor, met 2 baby’s naar het ziekenhuis trekken!
Jullie vallen waarschijnlijk uit de lucht, want ik had het nog niet eerder vermeld dat dit vandaag op het programma stond.
Gisteren had Jasper weer een brulmiddagje en toen heb ik impulsief de telefoon gegrepen en de kinderarts gebeld. Deze morgen was het eerste vrije gaatje in haar planning, dus liet ik ons op de lijst zetten.

Ik ratelde mijn waslijst van kwaaltjes af:
– brullen! (en trunterig zijn als hij niet brult)
– lucht in zijn maagje
– wit trekken
– moeilijk stoelgang maken (jaja nog steeds… allebei trouwens)
– de klok rond melk of zure brij uitspuwen
– tandenloos klappertanden! Da manneke had het precies constant koud!

Wat doet meneerke als we hem op de tafel leggen? LACHEN! Na 3 dagen brullen, heeft hij net daar de slappe lach… zucht emo:fatty-choler
Soit, hij zit perfect op zijn curve (wisten we al), ziet er gezond uit en heeft alles wat hij moet hebben. Zijn spiertjes down under zijn wat te gespannen, hij moet zich meer ontspannen en dan zou kaka doen geen probleem meer mogen zijn. Gemakkelijk gezegd hé… Jasper ontspan u! emo:confused

Er werd enkele keren lichtjes doorgestoken dat ik wel héél laat naar de kinderarts ben gestapt met al deze klachten. Argumenten als: ik ging al bij uw collega en we zitten al onze 2de soort melk en 2de soort water werden precies wel vluchtig van tafel geveegd. Dan zwijg ik nog over het gamma flessen dat hier al staat stof te vangen in de kast! Soit, ik wil niet klagen want al bij al viel de dokter héél goed mee.
Dokter will be dokters hé… emo:halfblij

Er is dus een oplossing gevonden voor de waslijst: andere melk!
Zucht… nu mogen ze Nutrilon Omneo drinken. Er staat op de doos: bij harde stoelgang, krampjes en teruggeven van melk.
Dan stel ik me toch lichtjes de vraag of de dokters X en Y daar niet konden opkomen!!!! Dit zou gewoon DE oplossing kunnen zijn.
Japse moet wel extra siroop bijnemen: Zantac en indien er nog geen beterschap is doen ze een PH-metrie.
Liezeke mag ook deze melk drinken aangezien het kind ook zo graag overgeeft.
Laatst vernoemde was trouwens voorbeeldig deze voormiddag! Wat een luxebaby!
Hopelijk krijg ik nu ook mijn tevreden zoontje terug, en mag ik weer genieten van zijn guitige lachjes en knuffeltjes!
We houden jullie op de hoogte!

Als beloning voor zijn flinkzijn, mocht ook Jasper kennismaken met DE LEPEL!

IMG_8633 IMG_8635 IMG_8636

9 Responses

 1. Axelle heeft ook Nutrilon Omneo gehad en het hielp … NIET! Dan maar overgestapt op Nutrilon AR en van de ene op de andere dag was het gedaan! Nu moest ik Nan Sensitive Pro geven omdat ze last had van haar maag en dat ging beter en nu meng ik de 2 omdat die laatste nogal lopend is! Hopelijk werkt Omneo wel bij jou 😉

 2. Hoi,
  ons Nio’tje drinkt al van na de borstvoeding Nutrilon Omneo. Onze kinderarts en apotheker zegt dat dit de beste voeding is die een baby kan krijgen. Ze zouden enkel nog deze moeten verkopen en geen andere. Nio gaf ook vaak melk terug en had last van harde stoelgang. Maar toen hij op 4 maand aan zijn groentepapje mocht beginnen, gaf hij zo goed als nooit meer over. Z’n maagje was wat meer gevuld. Hij moest immers veel te veel melk drinken om genoeg te hebben (toen al flessen van 240!), met als gevolg dat het in z’n buikje precies een zwembad werd die af en toe overliep. Hopelijk lukt het nu wat beter met je nieuwe voeding!
  Groetjes
  Celine

  • Leuk dat je ook meeleest Celine! (en bedankt om je ervaringen met de Nutrilon te delen)
   Welke flesjes gebruik jij?
   Ik bekijk zo nu en dan es de foto’s van Nio op je facebook, wat wordt hij al groot!
   Het ziet er ook zo’n lieve knuffelkont uit 🙂
   Waar geef jij les momenteel? Terug in Vlamertinge?

 3. Hi! Ik moet Lies gelijk geven…! En als Jasper last van heeft zuur dan denk ik dat het beter is om met groentepap te beginnen ipv fruitpap… Als ik het had geweten was ik ook daarmee begonnen! Ze eet het nu nog altijd liever en trekt nog altijd een zuur gezicht bij haar eerste schepjes fruitpap (ook al is het niet zuur) maar ze is er niet gek op!
  Het is idd wat meer werk (in het begin is dat aanpassen) maar uiteindelijk gaat het ook vlug hoor! En een babycook heb je daarvoor niet nodig –> microgolf (mijn ouders doen het ook zo) of stoomkoker en dan in de mixer en je groentepap is klaar voor 2 🙂 (ik zou dat nu niet meer kopen een babycook, maar ja, ik moest en zou dat hebben…)
  En waarom denk je dat ze er niet klaar voor zijn? Axelle keek sip toen wij aan het eten waren en als ze op onze schoot zat en we staken iets in onze mond, deed ze haar mond ook open 🙂

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: