Ik ging naar de dokter en nam mee…

Ik ging naar de dokter en nam mee…
Mijn bleitend, koortsig Jasperke
Mijn lijstje vage klachtjes van de zoon…
Mijn volle blaas  😯nm-baby-doctor

Ik ging naar de dokter en nam NIET mee…
Mijn Liezeke
Mijn portie geduld
Mijn luiertas
Mijn speelgoedjes

Ik ging naar de dokter en kreeg (na een dik uur) mee…
Een bleitend hongerig Jasperke
Een lijstje vage oorzaken van de koorts (met de 3dagenkoorts als grootste kanshebber)
Een tweetal koortswerende en antivirale medicijnen
Een kennismaking met een vervangende huisarts
Een waarschuwing voor één of andere soort uitbrekende uitslag bij de zoon
Een ‘geruststellende’ bevestiging dat ook Lieze dit kan hebben
Een blik vol medelijden
EEN REUZEHONGER

5 Responses

 1. de eerste keer koorts, akelig he 😉
  Ik ben al in dat stadium dat ik met zoiets al nie meer naar de dokter ga. Isaak had vannacht 39,8, maar als de suppo’s hun werk doen, zie ik het allemaal wat aan.
  Trouwens, antivirale medicijnen? Wa’s da? What wrong with uitzieken???

  • Er zijn 2 redenen waarom ik naar de dokter ging
   1. Ik kwam zot van die 2 bleiters! Ik heb niet vlug hoofdpijn, maar had er deze week elke avond. Er moest dus een oplossing komen…
   2. Het is weekend morgen, dus wou ik niet het risico lopen van morgen met een zieker Jasperke te zitten en bij een ongekende dokter terecht komen

   Want persoonlijk vond ik de klachtjes niet onoverkomelijk 🙂
   Het was gewoon de combinatie van enkele dingen. De dokter kon ons niet meer vertellen dan dat we al wisten. Er scheelt niet echt iets met Jasper, enkel die koorts moet weg.
   Dankzij de Neurofen Baby is hij al een héél ander manneke!

 2. Febe en Aagje hebben allebei al de drie dagen koorts gehad of de 5de of 6de kinderziekte. Alle drie gaan ze gepaard met koorts en na enkele dagen zie je rode minivlekjes op hun lichaam verschijnen. Als ze dat hebben dan weet je dat ze dus een van bovenstaande gevallen hebben doorgemaakt. Althans zo heb ik de uitleg gekregen destijds toen ik naar de dokter ging. Het probleem is dat er niet echt een onderscheid te vinden is tussen die drie…tis niets ernstigs, alleen kunnen ze er ferm ambetant van zijn…en als mama heb je het natuurlijk niet graag als ze koorts doen hé…

  Toitoitoi!!!!

  • ferm ambetant –> CHECK
   koorts –> CHECK
   Vlekjes –> nog niets te zien 😉

   Mijn vervangende huisdokter is trouwens een moderne griet! De kinderen gaan geen ‘uitslag’ krijgen hoor, maar misschien wel een ‘rash’
   Gelukkig is mijn Engels nog up to date 8)

 3. Hier ook al een paar keer hoge koorts gehad en ook vermoedelijk één van die ziektes alleen heeft ze nooit vlekjes, uitslag of een rash gekregen. De laatste keer dat ze koorts had was het van haar kiezen die doorkwamen denk ik, er kwamen er een stuk of 4 tegelijk door dus niet moeilijk dat ze vreselijk ambetant was. Maar ze zo zien afzien is wel zielig hé. Hier weet ik dat ze echt ziek is (en geen tandjes ofzo) als ze haar dessertje na de patatjes niet moet hebben, slechter eet (want anders is het een vuilbakje :D) en als je ze op je schoot hebt ze amper beweegt, dat ze gewoon zielig blijft liggen en er nog wat zielig bij kreunt ook.

  Beginnen die van u ook zo te brullen als ze de dokter nog maar zien? Hier moet ik nog maar bij de dokter binnenkomen, ze op de tafel zetten om uit te kleden en dan begint het concert. Het is zelfs zo erg dat de dokter zijn telefoontjes niet meer kan verstaan :lol:.

  Veel beterschap aan Jasper en hopelijk blijft de zus gespaard. (of zit er toch eventjes tussen dat mama wat kan bekomen van de één voor de andere ziek wordt :wink:)

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: