helden

Als echte helden overwonnen ze hun eerste onthaalmoederdag.
Er waren geen rampscenario’s voorzien, en er zijn er ook geen voorgekomen.
Ze genoten blijkbaar van de andere kindjes, huilden enkel toen een andere mama haar zoontje kwam oppikken en deden voor de rest wat ze thuis ook doen.
Slapen/eten/spelen/speelgoed afpakken/massaal veel pampers vullen.

Wie voorspelde dat ik ging traantjes wegpinken?
Die zat er flink naast! Ik liet ze met véél plezier achter in de zorgzame handen van mijn naamgenote. Mijn vertrouwen bleek gegrond.

augustus 20104

6 Responses

 1. Amai chapeau! Ik heb de hele weg naar school gehuild toen ik Tristan voor de eerste keer moest achterlaten. M’n moederhart brak! Maja, hij was toen ook nog maar bijna 4 maanden ocharm… En nu nog ga ik me in allerlei bochten wringen om hem bij me te kunnen houden…

  • ’t is niet dat ik ze niet bij mij wil houden hé…
   Maar ze hebben er zelf deugd van om tussen de kindjes te zitten, en ik krijg wat sociale contacten terug.
   Het is mooi geweest, maar nu is het tijd voor de volgende stap! (mama een klein beetje leren loslaten)

 2. Bravo Tine: ze hebben zo lang hun mama altijd bij zich gehad, desalniettemin weten ze nu al dat ze je af en toe eens moeten missen omdat de plicht zal roepen. Ik had niets anders verwacht dan dat ze het hun mama makkelijk zouden maken. Bravo Jasper en Lieze!
  xx

 3. Bravo voor Tine !!! Ik sta er pas voor als ze naar de kleuterschool gaat gaan, dat zal afzien worden denk ik :mrgreen:.
  Als ik terug ga werken worden de kids opgevangen door mijn schoonmama, mijn mama (soms) en wijzelf dus das niet echt bij vreemden hé.

  • Dat zal vooral afzien zijn voor je kinderen. Hoe vroeger ze zonder bekenden moeten, hoe makkelijker. Heb dat gezien toen Noortje naar school ging. Je kon de niet-crèchers/onthaalmoeders er zo uithalen… Maar ja, ook dat komt goed he, ben zelf ook altijd thuis geweest vóór de kleuterklas. Of zou mijn scheve vijs daarvan afkomstig zijn (grinnik)?

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: