fotoverslag

Op aanraden van andere babymama’s, zijn we hier gestart met de homeopathische colikinddruppeltjes bij Bram. Die zouden zijn darmpjes wat moeten kalmeren. Ik sta nogal sceptisch tegenover dergelijke poeha… Het tegendeel werd bewezen!
Al vanaf dag 1 was hij rustiger en welgezind. Geen stampende voeten en brulpartijen meer. Hoera!
Hij is nog niet 100% terug zichzelf, want nu heeft hij wat constipatieprobleempjes… Ons schaapje… Jasper en Lieze hadden diezelfde klachten als baby, dus we kennen al een paar trucjes om hem wat te kalmeren. Hij sliep deze nacht een blok van 8 uur, dus beterschap is zeker in zicht.

Ondertussen zit het junglekamp er ook al op. Wat een succes!
We mochten naar de slotshow gaan en ik kreeg waarachtig tranen in de ogen bij het zien hoe blij Jaspertje wel was…
Had hij op sportkamp nog elke dag (soms zelfs 2 keer per dag) een natte broek, dan had hij deze week geen enkel ongelukje.
Wilde verhalen, stralende snoet, laat ons hopen dat hij even enthousiast aan school begint! Op zijn diploma stond vermeld dat hij flink meespeelde met alle spelletjes.

Lieze kreeg ook een diploma waarop haar juffen schreven dat ze zo goed zorgde voor haar broertje en hoe mooi ze dat wel vonden.
Het siert haar inderdaad dat ze hem wat wil beschermen als wij er niet bij zijn!
Verder ligt ze precies wat in de knoop met zichzelf. Gisteren mocht ze mee met mama naar de winkel en met haar gedrag waren we rechtstreeks in supernanny gekomen… Tot 3 maal toe gooide ze zichzelf op de grond voor mijn voeten om toch wat aandacht te krijgen.
Ze daagt ons uit met haar toch wel uitgebreide woordenschat en wees maar zeker dat ze alle woorden oppikt die ze niet zou moeten kennen! En toch… ’s avonds is ze dan weer het kleine meisje dat nog wat extra wil knuffelen met mama…
Voor haar mag de vakantie nu een versnelling sneller gaan, ze heeft nood aan de dagelijkse structuur en uitdaging in school.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: