eerst ontgoocheld, dan boos, nu hoopvol!

Last modified date

Ja, je leest het goed! Wij zijn boos vandaag!
Het begon allemaal gisterenavond…
De voorbije dagen kregen we namelijk te horen dat onze kindjes eind deze week naar huis zouden mogen komen. Schitterend nieuws natuurlijk.
Nadat ons poppemie eergisteren een sprong van 80g maakte, bleef ze gisteren gelijk. Helemaal niet erg volgens ons, aangezien ze gemiddeld 20g per dag moeten bijkomen. Na zo’n jump is het niet meer dan normaal dat het een dagje niet omhoog gaat.
Verkeerd gedacht van ons…
Blijkbaar tilt de arts er zwaarder aan dan wij, want ze wil Lieze wat langer zien evolueren. Zucht zucht zucht…
Vandaar ons gevoel van ontgoocheling…

Vandaag kregen we precies allemaal slecht nieuws.
Lieze had een héél woelige nacht gehad en wou altijd maar drinken. Ze dronk steeds haar flesje helemaal uit, maar liet niet de gebruikelijke 4 uur tussen. Haar temperatuur schommelde ook verschrikkelijk. Bij een baby moet de lichaamstemperatuur altijd tussen 36.7°C en 37.4°C zijn. Van kleine miss was het  36.5°C en dan leggen ze een warme kruik in haar bedje, om vervolgens naar 37.6°C te gaan MET kruik. Haar thermostaat werkt precies nog niet zoals het hoort.
De ontgoocheling begon al plaats te maken voor begrip, want het kan niet de bedoeling zijn dat wij ons constant zorgen maken om haar temperatuur thuis. (alhoewel :))
Nu zit ze lekker ingeduffeld in een extra dekentje en hebben we haar mooie muts terug ingeruild voor een geitenwollen exemplaar van daar. Zoals de vroedvrouw al zei: “Op den duur probeer je alles hé…”

Waarom dan boos???
Awel hé, we hebben de kinderarts al een hele week NIET gezien!! Vandaag probeerden ze haar 3 maal op te bellen, maar ze was niet aanwezig in het ziekenhuis. (Ik was er dus ongeveer 6uur vandaag, dus tijd zat om es binnen te springen…)
We moeten altijd alles onrechtstreeks horen, en dat is niet zo leuk want we zitten met zoveel vragen.

Deze foto van gisteren hadden jullie nog te goed. Mijn 2 mannen 🙂
(de gezinsfoto is een goed idee Lien, maar liever niet met een ziekenhuisachtergrond 😉 )

Ondertussen zit mijn derde bezoekje van de dag er op. Liezeke deed het goed en kon dankzij de pullemuts en het extra dekentje goed haar temperatuur houden. De vroedvrouw was zo lief om te reageren: ’thuis kun je dan ook een extra dekentje opleggen’
Wat een goed idee 😀 Als het zo blijft de hele nacht dan weten we idd dat we het kunnen verhelpen met een extra dekentje en een muts.
Ze dronken beide hun flesje helemaal leeg en mochten nog wat nagenieten bij mama en papa. Oh wat is dat genieten…
We zijn al weer wat minder boos 😉  en weer hoopvol naar morgen. HUP HUP LIEZE 🙂 you go girl!!!!!!

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: