een hele boterham

Last modified date

Ik heb zodanig veel gedaan gisteren dat ik gerust enkele blogjes kon schrijven.
Ik probeer het toch samen te vatten en in één berichtje te proppen.

De tuin
Het was gisteren de laatste mooi dag volgens weermannen en vrouwen, dus vond ik dat de tijd rijp was om de tuin onder handen tet nemen.
In stukjes en brokjes weliswaar, want er zaten 2 ontevreden tuinkaboutertjes in hun park. Die moesten nu en dan eens getroost worden, want alleen zijn is zo hun ding niet.
Eenmaal was ik te laat naar hun gedacht, en had Lieze er niets beter op gevonden dan zichzelf te krabben. Het zag er gisteren niet al te netjes uit, maar wat wonderzalf erop en het is vandaag al bijna verdwenen. Lang leve babyvelletjes!

IMG_8783

Enkele hersenspinsels tijdens het werken in de tuin:
– ieuw wormen! (dit bleef niet bij denken alleen… ik sprong een paar keer recht met een kreetje want kriebelbeestjes zijn toch niet mijn dada)
– wat eten die pissebedden om zo gigantisch te worden?
– die wortel moet er uit of dat onding staat er volgende week opnieuw! Krak! Oeps!
– hebben wij een abonnement op  paardenbloemen? (Die in mijn tijd nog paardebloemen waren dankzij een mooi regeltje dat ik nog steeds klakkeloos kan opzeggen)
– waar eindigt mijn gazon en begint mijn border nu? (en dat terwijl er netjes betonplaatjes zijn rondom rond…)
– oooh paasbloemen! KNIP
– oops, dat was geen onkruid…
– wie  had mij een onkruidloze tuin beloofd met dat rondgestrooide schors?
– ga ik zelf het gras maaien met het risico dat ik over de kabel rij? Neen… DJAAANIEEEEE!!! (hij mocht trouwens over mijn krokusjes rijden, maar was zo lief om ze te sparen)

IMG_8775 IMG_8784

Papjes
Netjes volgens het K&G  boekje, doen we verder met de lepelgewenning. (De papjes zijn nu echt niet veraf meer hoor!)
Wat sterk aangelengd vers fruitsap, en hop de mond in! Veel is er uiteindelijk niet in die mond gebleven. Een berg was voor de mama en 2 ontevreden kindjes die pas zotcontent werden toen ze hun vertrouwde flesje zagen naderen.
Maar het was zo grappig, ik zou het jullie niet durven onthouden!


Ten slotte nog een foto van mijn kleine knappe man met zijn polo in maatje 68… Vanaf 6 Maand volgens het etiket! En het zit blijkbaar niet zo ruim… Iemand een pauzeknopje over??? emo:unsure

Deze namiddag vullen we de gigantische kast, ik zal maatje 68 al maar klaarleggen…
Dat de ene maat de andere niet is, wordt hier nog maar eens bewezen want Lieze ligt te zwemmen in een nieuwe T-shirt maat 62 terwijl haar peertjes T-shirt ook een 68 is.  Waarom maken ze het ons ook zo moeilijk?

IMG_8777

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

9 Responses

 1. Haha, die maten hé. Die kloppen langst geen kanten. Hier ook, in sommige dingen past ze nog perfect in een 74, meestal is het nu een 80 en soms al een 86. Ik heb één rokje dat nog een 68 is en dat begint nu goed te passen, wel een mini rokje maar met een legging onder is dat wel mooi :lol:.

  Jullie hebben ook een mooie grote tuin. Hier is er ook nog veel werk aan, ze zijn nu bezig met de afscheidingsplaten terug recht te zetten, die waren op de één of andere manier scheef gezakt naar onze kant dus die moeten recht voor ik Anaïs in de tuin loslaat. Bloemetjes en plantjes zal voor volgend jaar worden, dat overleeft toch niet lang met mij (en Anaïs haha). Haha, gras maaien doe ik ook niet, tuin is veel te groot om dat aan mij over te laten dus das het ventje zijn job. Meestal ziet onze tuin er dus vrij verwilderd uit vanwege gebrek aan tijd en goed weer om het gras te maaien, we wilden ook een grote tuin :roll:. Gelukkig wordt die als het goed weer is toch voor een deel ingepikt door ons zwembad(je), dus daar hoeven we al geen gras te zaaien vermits er onder dat zwembad toch niets groeit :D.

 2. Hey, je ziet dat ze rijp zijn om hun eerste fruitpap of groentepap te krijgen. Ze doen mooi hun mondje open maar verschieten telkens van het vloeibaar ding dat ze in hun mond krijgen. Ik weet nog dat Robbe géééééééééén sinaasappel lustte, zowel in de fruitpap of om zo te drinken, dus moet je wel een beetje opletten indien ze dit ook niet lekker vinden!! Dan heb je een probleem indien ze voor de eerste keer een groente-of fruitpap zullen krijgen. Ze kunnen dan denken : brr terug dit slecht spul,ik doe m’n mondje nu niet open!
  In plaats van die sinaasappelsmaak in de fruitpap of erna om te drinken, gaf ik Robbe Roosvicee. dit is iets zoeter maar vinden de kinderen heel lekker en ’t is gezond.
  Voilà, misschien een tip, Groetjes

  • Ik heb al veel gehoord van die Roosvicee, haal je dat in de natuurwinkel Nele? Jasper lust namelijk echt geen water als ik het in een flesje geef 🙂 Lieze neemt al enkele slokjes.
   Ik ga nu ook niet elke dag die fruitsap geven hoor! Geen paniek. Ik zou zondag misschien wel hun eerste papje geven… Heb alvast de wortelen in huis gehaald 😀

   Melissa, onze tuin is nu ook niet zooo groot hoor! Denk dat de foto beetje vertekend beeld geeft 🙂 Maar hij is groot genoeg voor ons en er kan een schommel en zwembadje in! (en als ze er echt één willen misschien nog een trampoline :p )
   Waar de afsluiting links is, was er vroeger een haag van bijna 2 meter breed zoals rechts. (ik kijk eens of ik nog oude foto vind om ertussen te zetten) We zouden graag de rechtse haag er ook uihalen, maar die buurvrouw staat er niet om te springen… (mensje is over de 80)

   • Haha, als je de trampoline dan strategisch in de buurt van het zwembad plaatst kunnen ze er zo inspringen :lol:. Op de foto lijkt die inderdaad reuze groot (lang). Hier ook verschillende kleuren gras, denk niet dat we dat ooit allemaal in één dezelfde kleur gaan krijgen (mja tenzij we elke dag braaf sproeien en bemesten en al die troep die erbij hoort :roll:)

    Ik geef Anaïs zo van die korrels van olvarit, die heb je in kamille en eh, iets rood, rode vruchten ofzo. Moet je dan in water doen en dan heb je water met een smaakje, zelfde principe als roos vicee dus denk ik. Maar waarschijnlijker veel ongezonder :D.

    • Dat ‘iets rood’ is rozebottel. Ik moet zeggen dat die korrels niet zo goed waren want dit kon moeilijk oplossen in koud water en omdat ik de vloeibare roosvicee gebruikte bij het zacht maken van de fruitpap was het vanzelfsprekend dat ik dit ging gebruiken om achteraf ervan te drinken.

 3. hoi,

  wij hebben de vloeibare fase overgeslagen, hoor, probeer maar lekker direct met wortelpap. En ik ben niet zo roosviséfan, er zit echt veel suiker in en je krijgt je kind nooit meer aangeleerd om gewoon water te drinken.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: