een ambetante nacht

Last modified date

IMG_65190_capRotsvast was ik er van overtuigd, als mijn kind ooit zou huilen dan moest het maar blijven huilen tot het weer in slaap viel. Want al dat vastpakken, dat worden ze zo vlug gewend.

Ik heb gefaald… Ons Lieze wist deze nacht van geen ophouden. Van 22u30 tot 01u30 heeft ze continu gekrijst. Niet wenen, niet trunten, niet morren NEEN echt krijsen!
Vastpakken hielp eigenlijk ook niet veel, de arme drommel bleef maar krijsen, maar het gaf me toch wat het gevoel dat ik er was voor haar.

Haar volgende voeding was pas 01u30, maar ten einde raad gaf ik haar al een flesje 00u30. Helemaal op in één keer, maar helaas pindakaas, Lieze bleef krijsen.
Wat kan er mis zijn? Was het vorige flesje te warm en had ze zich verbrand? Heeft ze ergens pijn? Waarom stopt ze nu niet met huilen…

Kleine broer werd op den duur ook nerveus van al dat gekrijs en zette dan maar ook zijn keeltje open.
Zo zat ik hier met één krijsende baby op mijn schoot en één krijsende baby in de relax naast me en geen van beide die opgaf.
Gianni werd weer opgetrommeld om krijsende baby nummer 2 te troosten.

Om 01u15 ruik ik iets verdachts en ja hoor! Lieze had een héééél volle kakapamper! Daarop hadden we 3 uur gewacht, en het was serieus de moeite. Het bleef maar stromen… ons kleine kleine meisje had diarree… Opnieuw zaten we met de handen in ons haar. Wat nu?
Op het internet vonden we terug dat het helemaal niet zo erg is als de volgende pampers niet vol diarree zaten.
Ons prinsesje was ondertussen EINDELIJK in slaap gedommeld en heeft daarna 3 uur geslapen, dan flink bij mama gedronken en opnieuw 3,5uur geslapen.
Tot nu toe ook geen kakapampers meer, dus we hopen dat ze gewoon wat last had van haar darmpjes en het geen dagelijks weenuurtje is op een onmogelijk tijdstip.

Broer was ook vlug gesust met wat mamamelk en sliep ook netjes tussen de voedingen door.
Hij heeft al voor de derde dag op rij geen kakapamper meer gehad (kan gebeuren met borstvoeding volgens de site van kind en gezin) dus we verwachten ons hier ook eerstdaags aan een ferm gevulde pamper.

En vandaag?
Zijn het weer twee engeltjes die liggen te slapen en wakker worden om te eten. Lieze tovert al de mooiste lachjes op haar snoetje. Helemaal onbewust maar oh zo lief 🙂
Jammergenoeg is papa altijd te laat met zijn camera.
Lieze in (de eerder rustige) actie kon hij wel al filmen vannacht! Dit filmpje werd gemaakt om 01u20, enkele minuten voor ze terug wilde slapen.

Lieze is ambetant!

sjiek è

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

1 Response

  1. Hopelijk niet iedere nacht zo’n krijs uurtje. En wel vervelend als je niet weet wat er scheelt, kan er van meepraten. Heb het ook nog meegemaakt met één van de drie 😉

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: