De melkstrijd

Last modified date

Elke week komt het wel eens in het nieuws: de boeren blijven zitten met hun melk omdat de prijzen niet hoog genoeg liggen.
Ik vond het al zo’n enorme verspilling toen ik al die liters in de aarde zag verdwijnen, en nu vind ik het een nog grotere zonde.
Die koeien blijven maar produceren, trekken zich van al die heisa niks aan en ik…
Ik zit met 2 hongerige kindjes die maar al te graag wat meer melk zouden drinken 😉

Liezeke drinkt met alle moeite van de wereld, maar drinkt nooit voldoende. Daarmee dat ze nu meestal afgekolfde melk in een flesje krijgt. Zo hebben we beter zicht op wat ze binnen heeft per voeding. ( ik kan ze nu eenmaal niet elk uur aanleggen of ik moet niet anders doen…) De papa kan zo ook wat meer helpen, al vloekt die nu wel op de afwasberg die groter wordt door het aantal flesjes.

Jasper drinkt wel nog vaak bij mij, maar krijgt ook al geregeld een flesje afgekolfde melk. Waarom? Meestal omdat Lieze op de achtergrond aan het brullen is, ik stressy word, en de melkproductie bijgevolg sterk daalt.

Afkolven is hier dus héél gemakkelijk. Flesjes kunnen we beide geven, we hebben zicht op wat ze drinken en we hebben een hand vrij om een ander onrustig kindje te sussen. (heel handig ’s nachts als ik alleen zit met de krutjes)

Jammergenoeg heeft ook deze medaille een keerzijde…
Afkolven stimuleert minder dan live voeden, dus moest er een oplossing gezocht worden.
Een bezoekje aan de apotheker en de natuurwinkel leverden op:

– een pakje venkelzaadjes om venkelthee mee te zetten
– een filtertje om die zaadjes uit je thee te houden
– een pakje weleda borstvoedingsthee want dat zou zo handig zijn op verplaatsing (ok ik ben beïnvloedbaar in een winkel)
– Galactogil… één of ander natuurlijk middeltje, aangeraden door Liesbeth, dat hopelijk beter smaakt dan het oogt!

Kleine opmerking: ik lust geen thee… 😆   (en al zeker geen die smaakt naar anijs… ben ik eindelijk van die afschuwelijke gaviscon met anijssmaak verlost, dan komen ze met zo’n thee op de proppen!!)
Ik vraag me dus af wanneer de eerste borstvoedingskoffie op de markt komt!
Tot dan behelp ik me wel met suikerklontjes en dichtgeknepen neus in de hoop jullie te mogen melden dat er ook hier een overschot aanwezig is  🙄

En omdat een blogje zonder foto maar saai is: Liezeke met een traantje op haar wang en Jasperke  die het zich niet aantrekt.

IMG_6961

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: