De Jef Retriever

Last modified date

imageWetenschappers, in weze: me!, hebben onlangs een nieuw hondenras ontdekt. Na de “Golden Retriever”, “Labrador Retriever”, “Flat-coated Retriever”, “Curly Coated Retriever”, “Chesapeake Bay Retriever” en de “Nova Scotia Duck Tolling Retriever” hebben de fortuinlijke onderzoekers het zevende retrieverras de “Jef Retriever” genoemd.
Retriever is engels voor apporteur. Een apporteur apporteert, wat de Vandale omschrijft als: “ap·por·te·ren   -teerde, h geapporteerd (ve hond) het weggegooide terugbrengen”.

Jef, het dier in kwestie, werd eerder al omschreven als “De Mollenvanger”, “Jeftje Cimang” en “Jef de Janker”. Opmerkelijk is dat het hier echter gaat over een katachtige en dat het geen verdere kenmerken eigen aan een hond vertoont. Vermoedelijk hebben we hier  te maken met een nieuwe sprong in de evolutie. Het perfecte huisdier: de zelfstandigheid van de kat gecombineerd met de loyaliteit en aanhankelijkheid van de hond.

Om een lang verhaal kort te maken:  Jeftje is mij dus al de ganse zijn speelgoedmuis aan het brengen. Ik moet die dan weggooien en dan komt hij ze terug in mijn schoot of aan mijn voeten leggen. En geestig dat dat is :mrgreen:

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: