de eerste schooldag

Hun eerste schooldag is alweer achter de rug… Ze zijn vertrokken voor een lange rit!
Geen traantjes te bespeuren, ook niet bij de mama. Ik kijk er dan al iets te lang naar uit om emotioneel te zijn vandaag. 🙄
Stress had ik nochtans wel genoeg dit weekend!

* Het weerbericht gaf 14°C uit aan de kust en 24°C in het binnenland. Wat doe je die kleintjes dan aan van kleren???? Ik koos gelukkig goed, want ik betwijfel of we aan 14°C geraakt zijn…

* Er moesten namen op hun spullen… Allemaal goed en wel, de naamlabels (plak en strijk) lagen hier al een jaar in de kast (hoezo overdreven? 😉 ) maar gisteren leek mij dat toch niet zo evident om te gaan strijken in een plastieken regenjas!
De jas overleefde het! Oef!

* Er mochten foto’s meegenomen worden naar school, raad eens wiens printer niet wou werken dit weekend? Juist ja…
Op de valreep heeft hij zich herpakt rond 23u gisteren avond.

* Het laatste punt was/is voor mij het moeilijkste. Mijn vaste routine helemaal in de war. Stond ik vorige week nog om 8.10 in mijn klas, dan stond ik vandaag nog in mijn pyjama nadat ik de kinderen in de douche had gestopt en iedereen ontbeten had.
Dat knaagt toch wel… Ik ben al altijd het type geweest dat graag vroeg op school aankomt om nog wat zaken in orde te brengen. Ze zijn nog iets te jong voor de opvang, maar volgend schooljaar mogen ze toch naar de ochtendopvang vrees ik. Ondertussen is het wat doorzetten, want voor hen is het wel ideaal zo.

Maar het ging dus over hun eerste schooldag!
Het heeft natuurlijk wel een paar voordelen als mama in dezelfde school werkt. Het deed mijn moederhartje zo’n deugd om Lieze te zien ronddartelen tijdens de speeltijd en om Jasper in dezelfde broek naar huis te brengen als hij toekwam…
Ze gaan dat goed doen daar, ik ben er nu al van overtuigd.

Morgen dag 2 en Lieze is er precies toch fel mee bezig.
Onderstaande zinnen illustreren dat:
– papa mama mag niet weglopen hé
– mama mag ook keer mee naar klas, papa niet! Papa is al eweest!
– papa en mama was lieze egeten (vergeten)
– lieze was mama papa kwijt!
Gelukkig was ze daarnet 200% overtuigd om morgen terug te gaan naar de juf en de ‘finke kintjes’!
Dat ze morgen naar de ‘folliebal’ (= sporthal) mogen ‘enne basketjes aan hé mama’ maakt het er alleen maar beter op. emo:halfblij

Nog een leuke anekdote die we onze zoon later wel vaak gaan vertellen:
Onze grootste vrees wat dat Jaspertje het te druk ging hebben met spelen en rondkijken om aan het potje te denken. Niets was minder waar, want meneer vond het toiletje van juf zo leuk dat hij er al 15 keer opzat!
Lieze kwam dan al weer op dag 1 thuis met een buil op haar hoofd! T Y P I S C H emo:giechelen

Wie zat te wachten op de mooie foto’s heeft pech…
Jasper wou IN GEEN GEVAL op de foto… Jammer … Misschien trekken we er morgen nog een paar en spelen we wat vals in de archieven! 8)

3 Responses

 1. Geweldig zijn ze die fashionable kids van je!!!!
  Enne…als je zeurt in de archieven moeten ze morgen wel hetzelfde aan hebben hé, hoe ga je je dan door die stapel kleding werkend at ze minstens alles één keer aangehad hebben voor ze naar hun volgende maat gaan?? 😉

  • Morgen is de eerste turnles, dan gaan in trainingspak!
   Als ik al geen aanleg heb om zelf fashionable te zijn, dan gun ik het mijn kinderen dubbel en dik 😉 😉
   En toch zou ik nog wat extra kledingstukken kunnen gebruiken om leuker te combineren… maar ah…

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: