De eerste groentepap en zijn effecten

Liezewieze was vandaag weer haar vrolijke zelve, dus gingen de papjesplannen lekker door. Worteltjes hebben ook een ‘stoppende’ werking, dus dit is ook mooi meegenomen.

Hoewel ik een babycook superinteressant vind, en ik een tweedehands exemplaar liggen heb, gaan we toch voor de stoomkoker en blender methode.
De hoeveelheden zijn veel groter, en zo kan ik altijd genoeg maken voor 2 etertjes + een potje voor in de koelkast.
Gisteren probeerden wij al de stoomkoker uit, en het heeft ons in ieder geval gesmaakt. emo:zeveren

Ze vonden het wel leuk, al die dwaze kreetjes en enthousiaste praatjes van de mama en papa. In de stoel zitten ze al een eindje graag en dat lepeltje was ook niets nieuws.
Dat het mondje open moest, had Lieze toch niet meteen door. Jasper daarentegen had grote honger, want die had zijn fles maar half leeggedronken deze morgen.
Hij hapte dan ook gulzig de ene lepel na de andere, was boos als het niet vlug genoeg ging en besloot uiteindelijk dat het nog niet te snel naar zijn gedacht ging en wou zijn fles. Of hij het lust? Geen idee… Morgen opnieuw, hopelijk is hij dan een beetje kalmer en is de honger niet TE groot.

Liezeke is de properste eter van de twee. Jasper kliederde in het rond, maar onze dochter at netjes van haar lepeltje en liet haar handjes braaf beneden. Dat ze uiteindelijk toch een oranje snoet had, is papa’s schuld! mo:fatty-big_smile
Ze aten samen bijna een potje van 130g leeg, maar een 100tal grammen vind ik straks terug in mijn wasmand op hun slabben!

Na de maaltijd moesten ze dan ook allebei van boven tot onder gewassen worden.
Ik voel lichtjes een vlaagje paniek opwakkeren. Hoe ga ik dat vanaf morgen allemaal alleen klaarspelen??? Elk om beurt een lepeltje, dat gaat hoor! Het is die fles erna die zo vlug mogelijk moet volgens ons kroost! En dan allebei wassen en verpluimen. stress stress emo:mondlinks2
Maar uiteindelijk zal ik ook wel hierbij een routine kunnen opbouwen. Eventjes op de tanden bijten!

Dat die groentepap gunstige effecten heeft, bewees Jasper nadien.
Wij mochten zoals elke zondag onze voetjes onder tafel schuiven bij opa en oma. Jasper had ik op zijn buikje in het park gelegd en toen ik een minuut later bij het park passeerde merkte ik op dat hij nogal ongelukkig op zijn rugje lag te spartelen.
Ik beschuldigde Bert ervan hem te hebben omgedraaid, maar die hield vol dat Jasper het op eigen kracht deed.
Vol ongeloof plaatste ik hem opnieuw op zijn buik en HOP, hij rolde naar zijn ruggetje. emo:wub
Ik moet jullie niet vertellen hoe trots we stonden te applaudiseren! 😉

Voila, jullie hebben er lang om gezaagd maar hier zijn ze dan:
De eerste smurriefoto’s

IMG_8794 IMG_8795 IMG_8797 IMG_8799
IMG_8800 IMG_8801 IMG_8802 IMG_8803
IMG_8805 IMG_8807 IMG_8809 IMG_8810
IMG_8815 IMG_8817 IMG_8820 IMG_8823

3 Responses

  1. Leuk he, het is inderdaad in het begin veel stress die groenten en fruitpapjes, ze hebben reuze honger en willen beide direct bediend worden. Het is niet simpel, maar na een tijdje gaat het beter.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: