Cote de Nacre (3)

Last modified date

De oorlogsgeschiedenis is hier zo prominent aanwezig dat het een schande zou zijn geweest moesten we DE stranden niet bezocht hebben. De eerlijkheid gebiedt me echter dat er weinig verschil zit tussen de verschillende landingsplekken…
We lezen oprecht geïnteresseerd de oorlogsmonumenten, bekijken de prachtige foto’s en wanen ons eventjes midden in D-day.
Dan heb je het echter wel gehad…
De zee blijft de zee voor het kleine grut en ondertussen zijn ze die wel beu gezien. De associatie met de frisse wind zal er wel voor iets tussen zitten vrees ik.

Uit vorige vakanties bleek dat diertjes nooit hun effect missen op de guitige tweeling.
Vandaag bezochten we de zoo van Champrépus en moest het zo ver niet van Vlamertinge liggen, ik ging meteen mijn collega’s overhalen om er op schoolreis naartoe te trekken! De dagelijkse showtjes starten volgens de brochure pas na Pasen, maar dat hield ons niet tegen. De ingang was sober, de parking doods… Ik voelde de bui al hangen, maar moest snel mijn woorden terug pakken!
Wat een zalig park!
Alles, maar dan ook werkelijk ALLES was aangepast aan de kinderen.
Kleine toiletjes vlak naast de ‘grote potjes’, lage lavabo’s, ontelbare ‘kijkkoepels’ en de interactie met de verschillende dieren stond centraal. We wandelden tussen de aapjes, konden hen zelfs gerust aaien en knuffelen moest dat niet verboden zijn.
We stonden oog in oog met een luipaard, genoten van de kunstjes van de pinguïns, molken een koe, speelden à volonté en aten er lekkere frietjes. We reden de parking nog niet af of ze lagen al allebei in dromenland!
Ons zien ze daar ZEKER terug!

 

Gianni is een amateur cyclocrosser en kantkrosser met 3 sportieve kinderen die volleyballen, lopen en ook wel eens met de fiets zouden durven rijden.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: