bye bye peuterklas

Last modified date

Vandaag was het de laatste dag in de peuterklas voor Jasper en Lieze.
Hoewel ze theoretisch al in het 1ste kleuter mochten zitten op 3 september, waren wij toch héél blij dat ze nog eventjes mochten wennen in de peuterklas. Lekker rustig wennen aan het hele schoolgedoe in een ieniemienieklasje van 5 kindjes. (ondertussen waren er dat al 12)
Ze mochten de voorbije weken al met mondjesmaat proeven van het klasleven bij hun buren, maar het zal toch vreemd zijn om plots in een andere klasomgeving te zitten maandag.
Ze zijn er in ieder geval ferm mee bezig want de nachtmerries en huilbuien zijn al niet meer te tellen op één hand.
Ik denk niet dat ze de kindjes of de juf ontzien, daarover vertellen ze precies wel héél enthousiast, maar gewoon weer tijd gaan nodig hebben om zich aan te passen…

We gaan er trouwens geen doekjes om winden, ik vind het ook een hele grote stap…
Ze zijn (fysiek en mentaal) nog zo klein in mijn ogen… Of kijk ik met mijn juffenbril? Leg ik de lat onbewust weer iets te hoog? Vergelijk ik broer en zus vaker dan goed voor ze is? Heb ik te weinig oog voor wat ze wel kunnen in plaats van hetgeen te zien dat nog moeilijk gaat?
Op zo’n momenten wil je geen juf zijn in hun school… Dan zag ik enkel hun tevreden gezichtjes aan de schoolpoort zonder mij al te veel vragen te stellen bij al de rest. Ik benijd Gianni op dat gebied dan ook… Hij kan alles precies veel beter relativeren.
Het is echt een kwestie van leren loslaten vrees ik, want de wereld stopt ook niet met draaien. 🙄

Veel succes in ieder geval lieve kaboutertjes van me!
Ik heb er het volste vertrouwen in dat jullie het snel weer helemaal gewoon gaan zijn. Jullie zijn opnieuw in goede handen en krijgen er heel wat leuke klasvriendjes bij!
Let maar niet op jullie emotionele (zal wel de zwangerschap zijn emo:mondlinks ) mama! Die maakt zich waarschijnlijk gewoon weer zorgen om niets! emo:innocent

De juf kreeg trouwens een welverdiend presentje. Al vaak tegengekomen in de blogwereld, en nu dus ook zelf proberen te maken! ‘Cookies in a jar’ Alle droge ingrediënten van een koekjesrecept verzameld in één bokaal. De juf moet er enkel wat boter en eitjes aan toevoegen en ze kan koekjes bakken. Stiekem ben ik wel benieuwd of ze uiteindelijk wel lekker zullen zijn… Tijd/zin om het eens uit te proberen was er namelijk niet de voorbije dagen…

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: