beestige zondag

De weerberichten waren gunstig, dus hadden we eerder deze week al besloten om vandaag een uitstapje te doen.
Dieren zijn altijd een succes met de olijke tweeling dus gingen we naar een kinderboerderij in de streek. Opa, oma en nonkel Bert waren ook van de partij.
Wij zijn ondertussen al echte kenners en bezitten al wat vergelijkingsmateriaal. Het dierenaanbod was groot en gevarieerd, maar wij vonden het domein zelf niet zo netjes onderhouden. Hoog onkruid en hoge hagen zorgden ervoor dat ze nauwelijks de dieren konden zien zonder op onze arm te zitten. Gelukkig hadden we dus geen buggy bij… Verder lagen de schuurtjes er zichtbaar rommelig bij en liepen we haast op een plank met spijkers in. De toegangsprijs (9,5 euro) is niet zo laag, dus dat was wel een groot minpunt. We gaan er zeker nog terug hoor, dus de pluspunten wegen gelukkig door! 😉

We waren erbij toen de otters met visjes gevoerd werden, we waren erbij toen de aapjes met fruit gevoerd werden en we waren er zelfs bij toen de oehoes met kuikentjes gevoerd werden. De oehoe vond ik toch wel wat akelig, en de kinderen hielden ons op dat moment ook héél stevig vast. Dat zie je aan Jasper op één van onderstaande foto’s.
Liezes held van de dag was de kangoeroe en Jasper blijft maar vertellen over het hangbuikvarken! Hun eeuwige favorieten, de stokstaartjes, waren er ook samen met nog héél wat andere diertjes.

Ze mochten ook een ritje maken op een ‘poonie’ en ik vrees dat het niet de laatste keer is dat ze hierop zitten. Jaspertje zat tegen alle verwachtingen in, fier als een pauw op ‘zijne paartje’. Lieze moest zich fel concentreren om er niet af te vallen! emo:halfblij
Ze vonden het een beestig leuke dag! (en wij dus ook)

De grootste aap namen we trouwens mee van thuis! 🙄

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: