Alles wat groot is, begon ooit klein…

Last modified date

IMG_6104Al sinds vorige week maandag wisten we dat de kans groot was dat onze 2 lieverds vandaag gingen geboren worden. We hadden nog eventjes de hoop om het een weekje uit te stellen, maar omdat mijn opening maar bleef vorderen, werd het eergisteren definitief. Vrijdag 20 november zou ons leven voorgoed veranderen… Ik had het dan ook enorm moeilijk om te bloggen de voorbije week. We wilden het aan iedereen vertellen, maar hebben wijselijk besloten toch ons mondje te houden. Het bespaart heel wat mensen een slapeloze nacht en het verrassingseffect bleef aanwezig.  (Dit blogje schreef ik al donderdagavond, en Gianni vult aan met de belangrijkste gegevens)

Het uitgebreide verslagje hebben jullie nog te goed, want terwijl dit gelezen wordt lig ik te recupereren van de keizerlijke geboorte van onze Jasper en Lieze 🙂
Jasper: 46,5 cm en 2550 g
Lieze: 45 cm en 2360 g
Inderdaad, een koningswens, een jongen EN een meisje! Niet dat het voor ons wat uitmaakte hoor, wij wensten 2 gezonde kinderen,  maar het is natuurlijk wel leuker winkelen 😉
En néén Nele, het is niet onze dochter, maar wel onze zoon die de laatste maanden in stuit of dwars lag! Toch goed geprobeerd 🙂
Tot 20 weken gingen we er trouwens van uit dat er opnieuw 2 zoontjes onderweg waren. Groot was dan ook de verbazing dat er plots een kleine meid tussenzat! Ik heb me héél wat versproken de voorbije maanden, maar als ik de poll bekijk zijn er toch ook wat mensen die het verkeerd ophadden!
Zo was mijn nicht ervan overtuigd ‘iets’ te zien hangen tussen de beentjes van ons meisje… Ik heb trouwens genoeg gezegd dat het de navelstreng was hé Liesbeth 🙂
Bedankt trouwens voor de kleertjes van Noortje die ik goed ga kunnen gebruiken, maar toch niet voor allebei hoor 😉

Nu weten jullie ook de ware toedracht van mijn pyjamadagje… een laatste keer luieren, ik en mijn buik (en Jefke). De laatste keer alles eten waar ik zin in heb, kijken naar wat ik wil kijken. De laatste avond onbezorgd met ons tweetjes doorbrengen. Slapen, dat zal wel niet… ik sta als eersten in ‘de boek’ en moet HEEEEEEEEL vroeg aanwezig zijn in Ieper.

Normaal zullen onze kindjes nog wat op de dienst neonatologie verblijven omdat ze toch ietske te vroeg geboren zijn. Veel hangt af van hun gewicht (dat weet ik dus nog niet vandaag) en hoe hun longetjes het doen. Maar geen paniek, iedereen mag ze gaan bewonderen! Wel achter glas, maar dat zal er hen niet minder koddig op maken denk ik 😉
Woensdag werden ze trouwens geschat op 2350g (Lieze) en 2650g (Jasper), dat weetje hadden jullie ook nog te goed.
Ik ben curieus hoe goed die schatting uiteindelijk is…

Tot vlug!
Gianni, Tine en de kleine Jasper en Lieze 😀

5 Responses

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: