pompaf

Last modified date

Doordat onze sloebers op 7 voedingen gezet werden ipv 8 voedingen, konden wij wat langer slapen deze morgen. Voor het eerst in 2 weken heb ik het gevoel eens uitgerust te zijn!
De papa is wat minder uitgerust vandaag, maar dat moet hij zelf weten. Wie kan uitgaan, kan vroeg opstaan 😉
Terwijl hij zich te goed deed aan een stukje everzwijn, zat ik al van 21.20 in bed gisteren. Wel nog eens mijn wekker gezet om 00.30 om af te kolven en dan in één ruk geslapen tot 7.00

Onze plannen om naar de cinema te gaan en uit eten te gaan verdwijnen precies wat naar de achtergrond. We hadden niet echt rekening gehouden met: het moe zijn, het afkolven, de bezoekjes aan de kindjes, het telenetfeest,…
Straks gaan we toch wel iets drinken met nonkel Valentijn en tante Ulrike na een bezoekje aan ons lieverdjes.

Deze morgen was er weer ééntje van (bijna) allemaal goed nieuws.
Kleine zus weegt 2390g en mag morgen naar een bedje! Wij gaan er echter van uit dat dit verplaatst zal worden naar dinsdag. De dokter moet eerst haar fiat geven, en die komt morgen pas tegen de middag langs waarschijnlijk. Voor het gemak zegt ze dan: morgen mag ze naar een bedje.
Met Jasper maakten we dit ook al mee, dus we zijn er op voorbereid 🙂
Het zal een groot verschil zijn! Beide knuffelen wanneer we willen, beide in bad stoppen, …
Het is ook een GROTE stap dichter bij het naar huis komen. Durven we optimistisch zijn?

Jasperke kreeg ondertussen ook al zijn eerste badje van mama. Ik had blijkbaar goed opgelet bij de vorige keren, want ik kreeg al mijn punten!
Ons ventje moest wel eerst zijn mama dopen… Dan doe je net zijn pamper uit en voila… een ware fontein, zorgvuldig gericht naar MIJ
Hij woog 2550g vandaag en zit terug op zijn geboortegewicht.
Daarna mocht hij terug drinken bij mama. Hij was er meteen mee weg en genoot zichtbaar. Mama (en zelfs papa) genoten stilletjes mee met kleine beer.
Jammergenoeg geniet kleine beer net ietsje te veel van de mamamelk. Na een tiental minuutjes valt hij als een blok in slaap en krijg je hem met niets meer wakker. (zelfs niet door hem in zijn blote poep te leggen)
Hij heeft dan maar de helft gedronken van hetgeen hij moet drinken…
Opnieuw een kwestie van geduld hebben en blijven proberen hopen we…
Maar wat een verschil bij kleine zus!!!!

Ondertussen zijn we terug van ons tweede bezoekje aan de kids. Het drankje met Valentijn en Ulrike is ook uitgebreid met een snack. Zo hebben we toch ons etentje gehad! 🙂
Liezeke mocht dus bij mama drinken, maar het nam weer een half uur in beslag voor miss zelfs maar wou proberen.
Toen dronk ze wel, maar had uiteindelijk weer maar 20ml binnen. Gelukkig heeft de mama haar afkolftoestel bij de hand en kon ze nog genoeg afkolven voor zus EN broer.

Het valt toch niet te onderschatten hoe vermoeiend het is om tweemaal daags weg en weer te rijden. Tussendoor denk ik alleen maar aan afkolven, en of er genoeg melk zal zijn voor beide. Er moet ook gekookt worden en er moet nog van alles geregeld worden. Cadeautjes oppikken van de geboortelijst, geboortes aangeven, CM op de hoogte brengen, pasfoto’s voor Gianni’s nieuw paspoort laten maken, borstvoedingsbh’s kopen, nieuwe schoenen voor Gianni zoeken (nu die van hem niet waterdicht blijken te zijn), … Allemaal dingen die we niet meer kunnen uitstellen want ze zullen oh zo vlug thuis zijn!
Eens thuis zal al die extra stress wegvallen en zullen we ook vermoeid zijn (van hun nachtelijk lawaai), maar dan zitten we tenminste thuis!

Tine geeft Jasper een badje

Vandaag eens geen foto’s. We hebben wel een filmpje gemaakt. We zijn gewoon pompaf en het is 20.30 …

1 Response

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: