7 maand en 1 dag

7maand

Je begint het steeds meer te merken: je kind heeft een eigen karakter en een eigen willetje. De kunst is nu om de juiste balans te vinden tussen jouw regels en de eigen inbreng van je kind.Ineens is je baby niet langer tevreden met alleen op schoot zitten. Er moet worden gestaan, gestuiterd en gehangen. Alleen als hij heel moe is, of verdrietig, wil hij lekker tegen je aan zitten.

Dit vat het zowat samen.
De kinderen tasten hun grenzen af op alle gebied. Blijkbaar werpt consequent reageren vlug zijn vruchten af. Sinds ‘neen’ geïntroduceerd werd in combinatie met een priemende opgestoken vinger, zijn de kuren van Jasper drastisch geminderd.

Nu is het Liezes beurt, want die is plots vergeten hoe je van een lepel moet eten. Ze zit de ganse maaltijd te klakken met haar tong zodat je er geen lepel inkrijgt. Het ‘neenwoordje’ kent ze ondertussen ook al, maar doet haar keer op keer grienen.
Op hun menu is vlees en vis ondertussen niet meer weg te denken en het lukt. De ene keer beter dan de andere, maar ze eten netjes een portie van 180g-200g

Ze staan stevig op hun voetjes en Lieze probeerde zich gisteren voor het eerst recht te trekken aan haar activity center. Op dat activitycenter ontdekten ze al hoe ze moeten draaien, heen en weer schuiven en duwen. Trekken lukt nog niet en de harde duwknopjes vlotten ook nog niet.

Zitten doen ze beide, maar Lieze moet toch serieus omringd worden met kussens! Een nieuwsgierig aagje, wikkelgat, nerveus geval, … (enkel voor tv zit ze stokstijf recht)
Jasper kunnen we meer en meer betrouwen zonder ‘valbescherming’

Ze HADDEN een strak schema, dat wij aan het aanpassen zijn.
De voorlaatste fles werd maar half leeggedronken en tijdens de laatste fles sliepen ze al. We schakelden daarom over naar 4 voedingen.
Resultaat na één nacht: laatste fles 20.30, eerste kreetjes: 6.45
Prima dus. Maar toch wel een vol uur slaap minder voor deze mama. emo:fatty-doubt  We zullen er maar aan wennen, voor september weer op de kalender staat.

Vocaal zijn ze ook weer in een leuke periode. Het is hier niet meer stil!
Die ‘bababababababa’ of ‘mamamamamama’ lukken echter nog niet hoor! Het blijft grotendeels: uh, é, au, jè, è,  in alle toonaarden en intonaties! (en daarnet iets dat verdacht veel klonk als: ‘ik weet het’) haha  emo:grijnzen  Dat belooft  😉

2 Responses

  1. En na een tijdje helpt die neen en opgestoken vinger ook niet meer, dan proberen ze de vinger op te eten of lachen ze je vierkantig uit 😆 . Als papa hier nee zegt heeft het meestal effect, mama die nee zegt, das toch om eens mee te lachen en verder doen waar ik mee bezig was (en wss is dat meestal iets wat niet mag). 🙄 .

    • En ze zijn snel, jouw kids, Anaïs is ondertussen 15 maand maar stappen zit er nog niet in. Aan de meubels enzo wel maar alleen nog niet. T’is een lui geval, die van mij 😀 .

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: