25 mei

Last modified date

Middagmaal
sla, wortel, ajuin, appel, pijnboompitten en een verwaarloosbaar klein stukje geitenkaas
No dressing…

Tussendoortje
Natuuryoghurt
En ja, het heeft smaak noch geur

Avondmaal
Gianni moet laat werken deze week, en ik was al schéééééééééééél van de honger rond 19u
Ik heb er maar aan toegegeven, anders greep ik gegarandeerd naar gesuikerde snacks.
Ik at:
couscous, gestoomde worteltjes, gebraden kalkoenfilet. (in de pot van mijn vlees wierp ik een bakje champignons en wat sjalotjes)
Er is natuurlijk nog genoeg voor Gianni straks, al eet die er wel aardappelen bij.

Geef toe, ik blijf braaf mijn best doen hé!
En ja hoor, die weegschaal blijft maar grotere getallen toveren. Een mens zou bijna hopen dat die machine kapot is. (maar die mens weet wel beter jammergenoeg emo:fatty-confuse  )

Mijn dagelijks blikje cola zero liet ik ook vallen, een vogeltje fluisterde me in dat bruisdranken de darmwerking kon tegenwerken.

5 Responses

 1. Tip: in aardappelen zitten de helft minder calorieën dan in couscous…
  Ik mag gerust twee maal per dag aardappelen eten. De vorige keer kreeg ik bij de diëtiste zelfs onder m’n voeten omdat ik geen aardappelen in m’n slaatje deed…
  En al vitalineafruityoghurtjes geprobeerd ipv natuuryoghurt?
  Ik at ook eerst natuuryoghurt tot ik merkte dat er in de fruityoghurtjes van vitalinea minder calorieën, maar wel meer smaak zit! De keuze was rap gemaakt…
  Diëtiste maakte ook geen probleem van lightdranken. Als de bruis zo’n slecht effect zou hebben bij het afvallen, zou ze me dat wel afgeraden hebben. Het moet doenbaar blijven ook hé!
  Wat ik bij jou mis: de 3 stukken fruit die ik per dag MOET eten… Belangrijk om tussendoor ook te eten zodat je metabolisme blijft draaien…

  • Het gaat niet alleen om calorieën hé… Uiteindelijk moet je om gezond te leven ca. 2000 kcal per dag binnensteken. Anders worstel je toch met een hongergevoel, verlaagt de weerstand, enz… Het gaat om het oppassen voor vetten, zouten enz… als je gewoon op een gezonde manier wat kilo’s wil kwijt raken. Belangrijk is ook gezonde en evenwichtige voeding combineren met meer beweging. Minstens een half uur per dag, al is het maar flink wandelen… Ik wil gerust dus het tegendeel poneren, zeker aangaande de couscous want dat is een dikke aanrader voor een gezond dieet en vooral lekker(beter dan aardappelen of pasta)… Uiteindelijk zegt elke diëtist(e) of voedingsdeskundige haar/zijn eigen waarheid en moet je als vrouw zelf de beste en vooral – vol te houden – methode ontwikkelen. Ik heb zelf zaken aangepast in mijn eetpatroon, heb leren ontbijten, laat de snoepertjes voor wat ze zijn en sport dagelijks exact 30 minuten op de crosstrainer. Resultaat: 11 kg minder in bijna 12 weken en terug onder mijn trouwgewicht van 2,5 jaar geleden…

   • Volkomen gelijk, maar ik zit met 25 kg aan overgewicht, dus moet ik streng diëten tot ik op m’n streefgewicht zit want m’n gezondheid lijdt eronder. Eens op m’n streefgewicht, worden er stap voor stap weer dingen aan m’n dieet toegevoegd. Wat het hongergevoel betreft: ik heb in die 5 weken nog geen enkel moment honger gehad.
    Ik heb trouwens alle voedingsstoffen binnen die ik binnen moet hebben dus is m’n dieet compleet gezond. Ik moet niks afwegen, moet geen calorieën tellen en heb totaal niet het gevoel dat ik aan het diëten ben. Ter info es m’n dagelijks eetschema:

    * Ontbijt: volkorenboterham met confituur/dieetchoco/dieetspeculoospasta/lightkaas + tas groene thee

    * Voormiddag: tas soep

    * Middag: Slaatje met sla, tomaat, komkommer, wortel, pijnboompitten, paprika, maïs, gerookte zalm/kippenwit en ananas/gerookte heilbot/rivierkreeft/krabbensticks/gerookte ham met meloen/ …, een stuk fruit en een blikje lightfrisdrank ofwel 2 boterhammen met mager beleg

    * Namiddag: stuk fruit en een potje vitalineayoghurt

    * Avond: 4 stukjes gekookte aardappel, grote portie gestoofde groenten met eventueel witte saus, mager vlees, water, stuk fruit

    Eén keer per week mag ik kiezen uit frieten, pasta of aardappelen.
    Wat de dietiste betreft: ze schoolt zich continue bij en heeft 30 jaar ervaring. M’n nicht, tante en 2 kennissen zijn na veel vruchteloze dieetpogingen bij haar terechtgekomen, zijn bij haar op haar streefgewicht gekomen en zitten daar na 2 jaar en 3 jaar nog altijd op dat gewicht. M’n tante zegt dat dit het enige dieet is wat zij kan volhouden.

    • Dat verklaart veel… 25 kg teveel (allemaal nog van de zwangerschap?) vereist inderdaad een streng dieet om terug op je gewicht te zitten maar Tine (en ikzelf) zitten nu gewoon in het straatje van ‘een beetje teveel om ideaal te zijn’ en da’s dan moeilijk te vergelijken. Je voormiddageten (soep), middageten en namiddageten staan bij mij op hetzelfde niveau. Broodsmeersels ben ik al geen fan van (behalve Melichoco af en toe) en dat biedt toch weinig meerwaarde dus ik opteer soms liever voor natuuryoghurt en fruit als ontbijt Aardappelen laat ik liever links liggen, ik was altijd al een pastafanaat (nu couscous) en mis dat dus niet. Frieten heb ik al 12 weken niet meer gegeten en ook daar geen gemis.
     Slotconclusie: uiteindelijk komt het toch aan op volhouden en je comfortabel voelen in een nieuw ritme, da’s de enige sleutel naar succes en blijvend resultaat.

     • Amen!
      Nee hoor, is niet van de zwangerschap. Na de bevalling woog ik zelfs 10 kilo minder dan ervoor (aan 15 weken zwangerschap geopereerd aan gesprongen appendix, degout van vlees tijdens zwangerschap,…).
      Maar de voorbije 6 maand gingen de nummertjes op de weegschaal weer de hoogte in. Aangezien ik in 10 jaar tijd 20 kg was aangekomen, heb ik gezegd dat het nu wel welletjes geweest was. Ik begin met m’n rug te sukkelen en m’n pa heeft diabetes door z’n overgewicht. Ik wil ook het goeie voorbeeld geven naar Tristan toe later. Ik had het al een paar keer op mezelf geprobeerd om kilo’s kwijt te raken, maar dan probeerde ik maar wat in de hoop kilo’s te verliezen. Door langs te gaan bij de diëtiste heb ik nu een veel betere kijk en heb ik een voedingsplan die op mij en mijn levensstijl aangepast is.
      Het doel is minstens 15 kg te verliezen. In 5 weken ben ik er daar nu 6 van kwijt.
      Het is inderdaad zo dat je je goed moet voelen in je nieuwe eetgewoontes, anders hou je het niet vol. De diëtiste benadrukte ook dat het heel belangrijk is om tijdens elke maaltijd koolhydraten binnen te hebben (in de vorm van brood of aardappelen) om niet te snel een hongergevoel te krijgen tussen de verschillende maaltijden door.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: