20 weken voorbij… eindelijk…

Last modified date

Het kwam altijd angstaanjagend dichterbij, en er werd toch met gemengde gevoelens naar uitgekeken… bijna 21 weken zwangerbijna 21 weken zwanger.
Allemaal voor niets bleek donderdag in Brugge!
Ze doen het beide enorm goed, volgen perfect de curve van een éénling, en lagen met de benen open te spartelen. We weten dus 99,9% zeker wat we krijgen.
Alles dat werd gecontroleerd was helemaal op en top in orde, dus deze mama verliet de ruimte overgelukkig! Excuseer aan de vele wachtenden in de wachtzaal…. ik weet het, we waren wel erg lang binnen 🙄

Gianni heeft ondertussen het geboortekaartje ontworpen, weer een zorg minder! En het resultaat mag er zijn 😉  helemaal ons ding.

En wat zegt het internet? (dit gaat over de komende week)

Week 21

Hoe groeien je baby’s: Terwijl je tweeling non-stop groeit vormt zich een klein laagje vet onder de huid, zelfs het nesthaar wordt al gevormd over het hele lichaam. De baby’s zijn bedekt met een laag huidsmeer (een vette witte substantie), dit houdt de vochthuishouding van de baby’ s in stand tijdens het lange verblijf in het vruchtwater. Soms is het huidsmeer nog zichtbaar na de geboorte.

Op dit moment is de huid van de baby’s zo dik dat je er niet meer doorheen kijkt, de tong is volledig ontwikkeld en als het meisjes zijn zijn de geslachtsorganen gevormd “ vagina en baarmoeder“ en zelfs de benen lijken beter in verhouding te staan met de rest van het lichaam.

De witte bloedlichaampjes zijn gevormd en spelen een belangrijke rol bij het bestrijden van ziekte en infecties.

De baby’s wegen ongeveer 450 gram en zijn ongeveer 27,5 cm lang.

Wat gebeurt er bij jou: Kortademig? De meeste vrouwen zijn buiten adem na het beklimmen van een trap. Kortademigheid is normaal en kan nog iets erger worden omdat de nog steeds groeiende baarmoeder tegen je longen drukt

Je lijkt meer energie te hebben en voelt je supergezond op dit moment. Vergeet niet op tijd rust te nemen, zelfs als je het niet nodig denkt te hebben.

Je lijkt wel altijd honger te hebben, de komende weken zul je flink aankomen. Dus eet gezond, let op wat je eet en eet niet voor drie!

Dat gevaar zit er voorlopig nog niet in. De weegschaal geeft nog altijd maar een halve kilo extra aan 🙂 dus ik ben goed bezig!

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: